U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Kinderen en krentenbaard

Kinderen en krentenbaard

Geschreven door Elenea

Veel kinderen hebben onder de krentenbaard gezeten. Het is niet ernstig maar er moet soms wel antibiotica aan te pas komen voordat het verdwijnt. Krentenbaard komt meestal voor bij kinderen en uit zich vaak het eerst op het gezicht, waarna het zich over het lichaam kan verspreiden.

kind met krentenbaardImpetigo oftewel krentenbaard is een heel besmettelijke huidziekte die vooral bij kinderen voorkomt. De infectie – veroorzaakt door een bacterie – zit meestal rond de neus of mond. Er ontstaan dan rode vlekjes en blaasjes met gele pus. Als zo’n blaasje openbarst, ontstaat er een korstje. Heeft iemand veel van die vlekjes, blaasjes en korstjes dan kan dat er inderdaad uitzien als een baard van krenten. Krentenbaard gaat in principe vanzelf over.

Lees meer bij thuisarts.nl/krentenbaard

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com