Gerelateerde artikelen

  • Baby en kinderen in de zon tips Baby en kinderen in de zon tips
  • Kinderen moeten meer bewegen Kinderen moeten meer bewegen
  • Vette vis goed voor het ongeboren kind Vette vis goed voor het ongeboren kind
  • Gezond tussendoortje voor iedereen Gezond tussendoortje voor iedereen
  • Hoofdluis voorkomen en behandelen Hoofdluis voorkomen en behandelen
  • Kidwalk is sporten voor pas bevallen vrouwen Kidwalk is sporten voor pas bevallen vrouwen
moeders

Kinderen en krentenbaard

Veel kinderen hebben onder de krentenbaard gezeten. Het is niet ernstig maar er moet soms wel antibiotica aan te pas komen voordat het verdwijnt. Krentenbaard komt meestal voor bij kinderen en uit zich vaak het eerst op het gezicht, waarna het zich over het lichaam kan verspreiden.

kind met krentenbaardImpetigo oftewel krentenbaard is een heel besmettelijke huidziekte die vooral bij kinderen voorkomt. De infectie – veroorzaakt door een bacterie – zit meestal rond de neus of mond. Er ontstaan dan rode vlekjes en blaasjes met gele pus. Als zo’n blaasje openbarst, ontstaat er een korstje. Heeft iemand veel van die vlekjes, blaasjes en korstjes dan kan dat er inderdaad uitzien als een baard van krenten. Krentenbaard gaat in principe vanzelf over.

Lees meer bij thuisarts.nl/krentenbaard