U bevindt zich hier: Home » eropuit » Shantyfestival Bie Daip in Appingedam

Shantyfestival Bie Daip in Appingedam

Geschreven door Elenea

Wbrew Pozorom_02_black[1]Tijdens het jaarlijks Internationaal Shantyfestival Bie Daip in Appingedam tref je vele grote namen met meerdan 300 optredens op 23 podia, uitgevoerd door 33 groepen en 3 koren. Dat is uniek in Nederland.  Het concert in de Nicolaikerk op zaterdagavond met vele buitenlandse groepen is te bezoeken voor € 5,= per persoon. Kaarten zijn al te reserveren via info@biedaip.nl of tijdens het festival verkrijgbaar bij de infostand of aan de deur.

Ook nu is er weer een Shantyslam in Bar Dancing De Kameleon op de zaterdagavond vanaf 22.00 uur. Overdag is er markt met vele oude ambachten en het visserijmuseum uit Zoutkamp met vis en garnalen. Verder zijn er die dag kinderactiviteiten, zoals schminken, op de foto als piraat op een echt schip en zeilclinics voor de kinderen. Atelier NOVO uit Appingedam toont prachtige zelfgemaakte vissen en waterdieren, die achter de Nicolaï kerk te bezichtigen zijn. Al met al reden genoeg om dus ook op zaterdagmiddag te komen naar ’t centrum van Appingedam.

De bruine vloot uit Papenburg en andere schepen zijn te bezichtigen langs de kade van het Damsterdiep.

Shantytoppers zijn het allemaal die dit jaar zijn uitgenodigd. Trots is het bestuur o.a. op Bounding Main uit Chicago en de jonge meisjesgroep Wbrew Pozorum uit Polen. Ook de Ierse folkgroep Harmony Glen uit Eindhoven is er dit jaar bij.  Zij staan bekend om hun huidige theatertour Extravaganza. In totaal komen er 16 groepen uit het buitenland Voorafgaand aan de volle zaterdag is er op vrijdagavond weer een spetterend optreden van de bekende band Traffic Jam. Zij treden op in de muziekkoepel achter de kerk vanaf 22.45 uur.

Nog meer weetjes van de grote dagen zijn :

  • Harmonie Workshops door Chris & Ian uit Liverpool
  • Workshops How to play the Bones worden gegeven door Hans Weehuizen
  • Als je precies wilt weten wat nu eigenlijk Shanties zijn, dan kun je terecht aan boord van de NOACHV111 aan de kade achter de kerk in het Damsterdiep. Tijden over de vertelling worden in het programma aangegeven.

Meer info, zoals de gehele programmering over alle dagen vindt u op de site: www.biedaip.nl

Dit alles wordt gehouden op 29, 30 en 31 augustus 2014.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ioE4UaalRSM[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com