U bevindt zich hier: Home » eropuit » Museum hedendaagse kunst in oude wolspinnerij

Museum hedendaagse kunst in oude wolspinnerij

Geschreven door Elenea
museum

google

Museum De Pont in Tilburg is meer dan alleen schilderijen aan de muur, het is een beleving.  Het gebouw was vroeger een wolspinnerij en het bijzondere karakter van deze oude fabriek ervaar je binnen. Centraal is een open ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen en in de overige ruimtes wordt de vaste collectie getoond.

De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken. Het is sinds september 1992 voor het publiek geopend. Het museum verzamelt niet in de breedte maar in de diepte, waarvoor een drietal grote tentoonstellingen per jaar de voedingsbodem leveren. Daarnaast worden er kleinere solo-exposities in de projectzaal georganiseerd die niet direct met de verzameling in verband staan.

Museum bezoek combineren tijdens dagje uit

Combineer je bezoek met een lunch, want de verse broodjes en salades eet je in een strak ingericht lunchrestaurant en bij mooi weer in de tuin.
Voor meer informatie surf je naar depont.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com