U bevindt zich hier: Home » attracties » Gloeilampen zijn bijna nostalgie

Gloeilampen zijn bijna nostalgie

Geschreven door Elenea

gloeilampen PhilipsGloeilampen zullen langzaamaan uit ons leven verdwijnen. Dus wordt het gloeilampenfabriekje van Philips in Eindhoven een nostalgische topattractie. Een bezoekje waard. Surf voor meer informatie naar philipsmuseumeindhoven.nl
In het Philips museum krijg je een beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

Gloeilampen, wat zijn dat?

Een gloeilamp geeft licht uit elektriciteit door een gloeidraad in een glazen bol diedoor een elektrische stroom wordt verhit tot een zeer hoge temperatuur. Zodra de gloeilamp wordt aangesloten gaat door de gloeidraad een stroom lopen, waardoor deze zo sterk wordt verhit dat deze licht gaat geven.
Philips heeft de productie in 2007 van de laatste lampenmachine  stopgezet.
Bekijk de werking van de gloeilamp :

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com