U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Roken tijdens zwangerschap

Roken tijdens zwangerschap

Geschreven door Elenea
wallpapers.free-review.net

wallpapers.free-review.net

Roken tijdens zwangerschap, waarom zou je? Ik heb zelf gerookt totdat ik in verwachting wilde raken en eigenlijk ook niet echt veel gerookt. Misschien dat ik het daarom moeilijk vind om begrip op te brengen voor al die rokende zwangere vrouwen. Is het nou echt zo moeilijk om te kiezen tussen die stinkende sigaret en het krijgen van een gezonde baby?

Roken tijdens zwangerschap

Dat vrouwen gedurende hun zwangerschap beter niet kunnen roken, was al bekend. Maar uit onderzoek blijkt dat roken tijdens de zwangerschap veel ernstiger gevolgen heeft voor het kind, dan aanvankelijk werd aangenomen. Zo is gebleken dat deze kinderen vanaf hun twintigste levensjaar een hogere kans op hart-en vaatziekten hebben. Ook stijgt vanaf hun jeugd het cholesterolgehalte sneller bij overgewicht. Al eerder was bekend dat baby’s van rokende moeders kleiner en eerder worden geboren.

Het lijkt wel makkelijk bij de bevalling, een kleiner kindje. Maar besef je goed wat je aanricht !!!!

Als een vrouw rookt tijdens de zwangerschap, dan heeft de baby meer kans op uiteenlopende gezondheidsklachten. Zo heeft een kind van een rokende moeder meer kans op het krijgen van een hazenlip, maar ook op ademhalingsproblemen en gedragsstoornissen.

Wiegendood
Wiegendood is een algemene term voor het plotseling en onvoorzien overlijden van een ogenschijnlijk gezonde baby tijdens het slapen. Hierop is meer kans als de moeder tijdens de zwangerschap rookt. Maar ook wanneer de baby meerookt na de bevalling is er meer kans dat deze overlijdt aan wiegendood.

Wie wil stoppen met roken tijdens de zwangerschap kan de huisarts of verloskundige vragen om advies en ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Stoppen met Roken december 3, 2015 - 9:50 am

Beste webmaster,

Het einde van het jaar is in zicht en het is alweer bijna 1 januari, de datum dat veel rokers gaan proberen om te stoppen met roken. We hebben hard gewerkt om onze nieuwe onafhankelijke en professionele website http://www.nustoppenmetroken.nl voor het einde van het jaar af te krijgen en dit is gelukt! Het is er zeer informatieve site geworden die rokers helpt op weg naar een gezonder leven, met stappenplannen, vele tips en een forum waarin rokers en ex-rokers elkaar kunnen helpen.

Zou u de tijd willen nemen om onze site te bekijken en zou u onze link dan misschien willen plaatsen op uw website? De site titel is: Stoppen met Roken

Ik hoop snel van u te horen!

Met vriendelijke groet,
Peter Vermeer
http://www.nustoppenmetroken.nl

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com