U bevindt zich hier: Home » hobby » Pallet omtoveren tot nieuw gebruiksvoorwerp

Pallet omtoveren tot nieuw gebruiksvoorwerp

Geschreven door Elenea
www.123pallets.nl

www.123pallets.nl

Pallet is een transportmiddel, meestal van hout en tegenwoordig ook van plastic, houtvezel, karton of piepschuim. De kunststof pallets kan je bijvoorbeeld gebruiken als een droog vloertje in de voortent van de stacaravan en als douchevloertje bij de buitendouche. Je kan ze natuurlijk ook gebruiken voor onderstaande recycle tips, want dan hoef je niet te schuren en/of te beitsen.

Pallet omtoveren

De pallets zijn er in diverse afmetingen en de handigste zijn de pallets in de maat 80 x 120 cm. Europallets zijn stevig en je kunt ze (nieuw) rond de 13 euro kopen en tweedehands bij de groothandel rond de 6 euro .en soms gratis afhalen via Marktplaats.

TIP : Schuur de houten pallets goed en je kunt de houten pallets met veel materialen bewerken : beits, lak, kalkwas, latex, zijde- en hoogglansverf.
Na het schuren gewoon het hout hout laten, kan natuurlijk ook.

Pallet recycle ideeën

 1. Opslagplaats voor je openhaardhout
  Bouw een opslagplaats voor je openhaardhout met pallets. Onder- en bovenkant en zijkanten maken van pallets, zorg dat het pallet dakje iets schuin loopt zodat het water weg kan. Leg de houten onderkant opeen paar stenen, om verrotten van de onderste pallet te voorkomen.
 2. Dressoir
  Voor het dressoir beits je de benodigde pallets in de kleur die past bij jouw interieur. Laat goed drogen en stapel de gebeitste pallets elkaar. (eventueel lijmen). Als alles aan elkaar bevestigd is, en het geheel voldoet aan je verwahctingen, dan kan je hier en daar het dressoir (de palletkast) nog wat bijwerken met de beits.
  Weetje dat je er wijnflessen in kunt leggen !!
 3. Schoenenrek
  Neem één pallet en schuur en beschilder die in de kleur(en) die bij jouw interieur pas(t)sen. Zet de pallet tegen de muur of bevestig de pallet aan de muur. Tussen de planken van de pallet kan je gewoon de schoenen klemmen.
 4. Kapstok
  Zaag een pallet doormidden en schuur en beschilder die in de kleur(en) die bij jouw interieur pas(t)sen. Schroef er kleding haken op en klaar is je kapstok.
 5. Uitstalkast
  Door een pallet met de bovenzijde tegen de muur te hangen, krijg je een leuke uitstalkast om herinneringen als bordjes, flesjes, bekertjes e.a. uit te stallen.
  TIP: in de keuken als kruidenrek, als je een grote lege muur hebt.
 6. Laat je inspireren bij www.1001pallets.com  om aan de slag te gaan met één of meerdere pallets.

https://www.youtube.com/watch?v=81PoAPgFodI

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com