U bevindt zich hier: Home » buitenland » Praag is een reusachtige stad met historie

Praag is een reusachtige stad met historie

Geschreven door Elenea
Bron: kids-n-fun.nl/Wallpaper

Bron: kids-n-fun.nl/Wallpaper

Praag en een korte impressie van een bezoek aan deze prachtige stad: Geniet van de bonte mix van bouwstijlen, bezoek het Jugendstilcafe, de oude Joodse begraafplaats Josefov, wandel over de Parizska de Tsjechische Champs Elysees, wandel langs de klok op de toren van het raadhuis aan de Oude Stadsplein, een fascinerend uurwerk dat ieder uur zijn luikjes opent en de twaalf apostelen toont, wandel over de middeleeuwse stenen Karelsbrug over de Moldau en wandel omhoog naar de burcht en de kathedraal en vergeet niet door het beroemde straatje te wandelen, waar Kafka woonde op nummer 22, een bezichtiging van de Strahov bibliotheek en nog veel meer.
Schaf in Praag een plattegrondje aan en wandel systematisch, anders mis je vast iets. Nou ja, dat is eigenlijk geen probleem, want een tweede en een derde bezoek aan Praag is zeker de moeite waard.

Combineer je bezoek aan Praag  met een uitstapje naar Karlsbad, Karlovy Vary een van de beroemdste en traditierijkste kuuroorden in de wereld, of het prachtige kuuroord Marianske Lazne,  en /of naar Terezin, Theresienstadt, het concentratiekamp, of met een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal Kutna Hora.

BEZOEK TIP : Heel apart, moet je wel tegen kunnen, is een bezoek aan het Ossuarium in de wijk Sedlec van de Tsjechische stad Kutna Hora, waar de beenderen van overledenen gebruikt zijn voor het maken van objecten, zoals een kandelaar. Ik ben er geweest en het is uniek, eng, spannend, luguber en iets wat je niet gauw zal vergeten…….

Herfstsfeer in huis tips en trucs

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com