U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Kleuren stimuleert creativiteit kinderen

Kleuren stimuleert creativiteit kinderen

Geschreven door Elenea

kleuren voor jong en oudKleuren is één van de beste activiteiten om de creativiteit van het kind te bevorderen. Met name kinderen tussen de twee en zes jaar oud . Ook het spelen met bouw- en constructiespeelgoed en puzzelen zijn activiteiten die creatief bezig zijn stimuleren. Door creatief bezig te zijn, krijgen kinderen de ruimte om zelfvertrouwen op te bouwen.
Dit alles blijkt uit onderzoek* van Crayola.
Als het kind de fantasie de vrije loop kan laten, ontwikkelt het de talenten om later succesvol te worden.

 

kleuren is fantasie de ruimte geven

Kleuren is voor jong en oud

Tijdens de eerste ervaring met kleuren blijkt dat kinderen behoefte hebben aan gemakkelijk vast te grijpen materialen, waarmee je soepel kunt knippen en kleuren.
Kinderen kunnen vanaf hun eerste verjaardag al aan de slag met Mini Kids. Speciaal ontwikkeld voor de allerkleinste handjes, bevordert de motoriek, voldoet aan alle veiligheidsnormen en is volledig afwasbaar van huid en kleding.

Er is een breed scala aan kleurrijke producten met een lange levensduur, om expressie te geven aan deze fantasiewereld. Het basisassortiment kleuren bestaat uit hoge kwaliteit vetkrijtjes, potloden, stiften, verf en krijt voor binnen en buiten. Ook knutselsets en innovatief kleurspeelgoed zijn afgestemd op de leeftijd van het kind en in bijna alle gevallen gemakkelijk uitwasbaar.

  • “Kinderen kunnen met kleurpotloden en viltstiften al laten zien wat ze denken en voelen, nog voordat ze zich kunnen uitdrukken in woorden. Tekenen is een van de eerste activiteiten in de ontwikkeling van een kind. Hun krabbels en vroege schetsen zijn essentiële stappen naar lezen en schrijven. Net zoals kruipen kinderen voorbereidt voor hun eerste stapjes, ontwikkelen ze door creatief bezig te zijn een eigen manier van denken en uitdrukken“, aldus Cheri Sterman, Director of Education and Child Development bij Crayola.
  • Originele kleurplaten vind je bij crayola.co.nl/free-coloring-pages

Zorgeloos kleuren

Met Doodle Magic kunnen kinderen overal hun mooiste tekeningen maken, hun creaties wissen en eindeloos opnieuw beginnen. Een compleet en eenvoudig op te bergen kleurconcept voor je peuter. Doodle Magic bestaat uit stiften op waterbasis, een speciale ondergrond en een hervulbare wisser. Er zijn diverse uitvoeringen: een grote mat voor op de vloer of om op te hangen, een draagbare tekentafel en een reisvariant. Met de Mini Kids Doodle Magic Lap Desk wordt elke auto- of treinrit een feest.

Daarnaast is er het magische tekenpapier van Color Wonder. Met transparante Color Wonder stiften teken je op speciaal papier, waardoor er op magische wijze kleur ontstaat. Dit gebeurt niet op tafels en kledingstukken en ook kinderhandjes blijven schoon. In dit gamma zijn er ook kleur- en ontdekboeken in de populaire karakters Bumba, Piet Piraat, Maya de Bij, Disney Prinsessen en nog veel meer.

Graffiti voor kinderen

Voor coole kids die wel eens wat anders willen dan vilstiften is er de Marker Airbrush. Een innovatief speelgoedartikel waarin verschillende Crayola stiften passen voor het maken van leuke en originele graffiti kunstwerken op papier, textiel of op het raam. Dit artikel werkt op luchtdruk: door het pompen wordt de inkt uit de stift verneveld tijdens het sprayen. De bijgevoegde thematische sjablonen bij de Marker Airbrush dienen als extra inspiratie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com