U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Voliere bouwen met bouwtekening

Voliere bouwen met bouwtekening

Geschreven door Elenea

voliere bouwenVoliere in de tuin waar siervogels gehouden kunnen worden. Je kan de ruime kooi met gaas of glas afwerken. Zorg dat het dak ruim genoeg is, zodat bij slecht weer de vogels droog blijven en dat er geen uitwerpselen van ‘vrije’ vogels in de volière terecht kunnen komen.

kanarie voliere 1954Wij hadden vroeger in de tuin een kanarie voliere. Ik mocht het water verversen en het voer bijvullen.

Voliere bouwen tips

Te onderscheiden zijn:

  • een vrijstaande buitenvolière, waar vogels beschutting hebben en opgehangen nestkastjes. Eventueel met gesloten wand aan één zijde.
  • Een volière die tegen een muur van een huis of schuur is gebouwd met afsluitbare openingen om in- en uitvliegmogelijkheden te creëren, zodat de vogels ’s nachts, bij kou en vorst naar binnen kunnen in een nachthok en waar ook een vliegruimte is met nestmogelijkheden.
  • Een binnen- of kamervolière, groter en ruimer dan een normale vogelkooi, waar meerdere soorten vogels in gehouden kunnen worden, zodat dat de dieren een eigen territorium kunnen opbouwen.

Ik zag in de zoekresultaten van mijn weblog dat diverse mensen op zoek zijn naar een bouwtekening voor een voliere. Hieronder enkele toepasselijke links voor jouw vogelhobby :

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Verbeken Francis juni 17, 2007 - 12:07 pm

Deze nestkastjes zijn zeer mooi, ik wil houten onderleggers maken van schijven van boomstammen maar deze barsten altijd, kunnen jullie mij hierbij helpen.
dank u;
francis

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com