U bevindt zich hier: Home » cultureel » Terpenroute in Friesland per auto of fiets

Terpenroute in Friesland per auto of fiets

Geschreven door Elenea

friesland terpenroute 1Terpenroute vind je in de noordelijke kleistreek in Friesland. Deze terpen, verhogingen van zand en klei, beschermden de eerste bewoners tegen de zee. De mooist bewaard gebleven terpen zijn te zien in nederzettingen/terpdorpen.

Terpenroute in Friesland

Deze zijn opgenomen in de Terpenroute die door het Friese land slingert. Langs de dorpjes Stiens en Holwerd naar Dokkum, met zijn streekmuseum. In Ferwerderadeel vind je de hoogste terp van Nederland: Terp Hogebeintum. Hiervandaan worden rondleidingen georganiseerd. Bezoek Jelsum, een middeleeuws dorpje en Dekema State, een 15e eeuws Fries landhuis en deels een museum. Wil je meer weten en lezen, bezoek dan het Fries museum in Leeuwarden of het Middeleeuws Kerkmuseum in Janum.

030207 012

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com