Gerelateerde artikelen

  • Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom? Voorlezen en lezen is belangrijk, waarom?
  • Kinderboeken met Sinterklaas Kinderboeken met Sinterklaas
  • Bobbi viert Sinterklaas met schoenzet kalender Bobbi viert Sinterklaas met schoenzet kalender
  • Vijf tips om je kind te leren lezen Vijf tips om je kind te leren lezen
  • Mees Kees boeken, filmTIP en theater Mees Kees boeken, filmTIP en theater
  • Hoe overleef ik… – het tijdschrift Hoe overleef ik… – het tijdschrift
moeders

Voorleesdagen zijn rond eind januari

prentenboekVoorleesdagen worden elk jaar rond eind januari en begin februari gehouden. Er wordt dan aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Er is dan extra aandacht voor prentenboeken.

Voorleesdagen voor de allerkleinsten

De basis voor lezen en leesplezier wordt al in de eerste levensjaren gelegd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Aandacht voor boeken, lezen en voorlezen in de kinderopvang is dan ook van grote betekenis. Wij zetten ons in voor een goed (voorlees)klimaat in de kinderopvang en thuis.
Lees meer bij  lezen.nl

https://www.youtube.com/watch?v=iGAbYMWaB3k

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?