U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Voorleesdagen zijn rond eind januari

Voorleesdagen zijn rond eind januari

Geschreven door Elenea

prentenboekVoorleesdagen worden elk jaar rond eind januari en begin februari gehouden. Er wordt dan aandacht besteed aan het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Er is dan extra aandacht voor prentenboeken.

Voorleesdagen voor de allerkleinsten

De basis voor lezen en leesplezier wordt al in de eerste levensjaren gelegd. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. Aandacht voor boeken, lezen en voorlezen in de kinderopvang is dan ook van grote betekenis. Wij zetten ons in voor een goed (voorlees)klimaat in de kinderopvang en thuis.
Lees meer bij  lezen.nl

https://www.youtube.com/watch?v=iGAbYMWaB3k

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com