U bevindt zich hier: Home » moeders » Basisschool kiezen tip

Basisschool kiezen tip

Geschreven door Elenea
superbwallpapers.com

superbwallpapers.com

Basisschool komt in zicht voor je kinderen? Dan sta je voor een belangrijke keuze, want de komende jaren is het van belang dat het kind zich thuis en beschermt voelt op school. De school moet passen bij de opvoeding die jij je kind wilt meegeven en de school draagt zorg voor de basisvorming van het onderwijsleven van je kind. Bewust kiezen is dus een noodzaak.
Maar hoe kies je, waar let je op en voor welk schooltype kies je.

Basisschool kiezen tip

Door de eisen van het rijk is er steeds minder verschil tussen de scholen. Ze moeten allemaal aan de standaard eisen voldoen. Maar er is volgens 04NT.nl (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) een grove indeling te maken in de onderwijstypen.

 1. De traditionele school
  Deze scholen focussen op het bereiken van de kerndoelen zoals die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn geformuleerd.
 2. De traditionele vernieuwingsschool
  Onder andere de Dalton, Montessori, en Vrijescholen richten zich niet alleen op de kerndoelen maar ook op brede persoonsontwikkeling. Leerlingen hebben meer vrijheid om te kiezen bijvoorbeeld door het geven van dag- of weektaken.
 3. De democratische scholen en onderwijs voor nieuwe tijd (04NT)-scholen
  Bij deze scholen staat de brede persoonsontwikkeling van leerlingen centraal: sociaal-emotionele vaardigheden, zelfbewustzijn en zelfstandigheid. Leerlingen hebben zelf zeggenschap over hun eigen leerroute, al dan niet in groepen, waarin ze op eigen niveau werken.
  Onderwijs gaat uit van de talenten van de individuele leerling en is erop gericht deze maximaal tot ontwikkeling te laten komen. Pedagogiek en Didactiek houden rekening met de individuele leerstijl van de leerling.
Bron: de Telegraaf

Meer lezen bij :

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com