U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Wandelroutes en fietsroutes met thema

Wandelroutes en fietsroutes met thema

Geschreven door Elenea
wallpaperswide.com

wallpaperswide.com

Wandelroutes in Salland, in de provincie Overijssel. Dit is een uniek wandelgebied. Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer, met monumentale boerderijen, statige landhuizen, prachtige havezaten en gerestaureerde molens. Een authentiek stukje Nederland met veel afwisselende natuur: weidse uiterwaarden, een prachtig landschap en een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden.

Wandelroutes met thema 2e wereldoorlog

In Salland zijn een groot aantal routes uitgezet met het thema de Tweede Wereldoorlog in Salland.

  • Sporen van de oorlog op de Sallandse Heuvelrug.
    Op de Sallandse Heuvelrug is in de oorlog heel veel gebeurd. Deze fietsroute voert langs de diverse plekken op de Heuvelrug waar nog sporen zijn terug te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De route voert langs o.a. de Canadese Begraafplaats, het Stevensmonument in Holten, de Onderduikershut in Holten, De Sprengenberg in Haarle en Rijkswerkkamp Twilhaar in Nijverdal.
    Klik hier om deze route te downloaden.
  • Wandelen en fietsen van Onderduikerspad naar Onderduikershut.
    Het Onderduikerspad is een prachtige wandel- en fietsroute door het buitengebied van Holten en de Holterberg. Het pad vertelt u onder het fietsen (wandelen) over de onderduikers die in de 2e wereld oorlog ondergedoken zaten op de Sallandse boerderijen en zich met de razzia’s verscholen in het bos. Het
  • Voor meer 2e wereldoorlog wandel- en fietsroutes klik je op sallandnatuurlijkgastvrij.nl

Bekijk de historische beelden en actuele evenementen in één interactieve kaart van Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=KVgepZ_5mC8

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com