U bevindt zich hier: Home » akties en mail en win » Pesten stoppen door in actie te komen

Pesten stoppen door in actie te komen

Geschreven door Elenea

kom in aktie tegen pesten

Pesten stoppen door in actie te komen, dus kom in actie tegen pesten, want pesten is nog altijd een groot probleem onder kinderen op de basisschool en ook op het voortgezet onderwijs. Uit onderzoek is gebleken dat 71,5 % van de basisschoolleerlingen in de klas te maken heeft met pesten. Weet je dat als een groep kinderen één persoon consequent pesten dat de meest intimiderende vorm van pesten is.

Pesten is het systematisch misbruiken van je macht en/of kracht om anderen die, zich niet of moeilijk kunnen verweren, pijn te doen, te intimideren of bang te maken met de bedoeling er zelf beter van te worden. Pesten kan variëren van steeds terugkerende kleine pesterijen tot bedreigingen en lichamelijk geweld zoals :

  • knijpen, vechtpartij uitlokken, laten struikelen, duwen
  • uitschelden, uitlachen, plagen, kleineren, roddelen
  • een kind afpersen door geld te eisen of de lunch of het schoolwerk af te geven
  • geniepig pesten door bijvoorbeeld de tas af te pakken en dingen te laten verdwijnen
  • een kind buitensluiten zodat deze consequent niet mee mag doen
  • intimideren met vervelende gebaren en dreigende gezichtsuitdrukkingen
  • pesten via social media: per telefoon, internet, chatten of mail pesterijen en verwensingen zenden naar die ene persoon
  • Lees meer bij : Wij hebben de pest aan pesten.

Kom in actie tegen pesten

Daarom start Cartoon Network een nieuwe anti-pesten campagne in de Benelux. De kinderzender roept met deze unieke campagne kinderen op om in actie te komen tegen pesten. Want iedereen kan een maatje zijn!

kom vanaf nu in aktie tegen pesten

“We weten dat pesten een probleem is waar veel van onze jonge kijkers mee te maken hebben. Door te werken met partners als De Kindertelefoon willen we hen aanmoedigen om in actie te komen tegen pesten, aardig en behulpzaam te zijn voor anderen, en niet bang te zijn om het aan iemand te vertellen als ze eronder lijden. We willen dit gevoelige onderwerp op een manier behandelen die kinderen aanspreekt en hen tegelijkertijd advies bieden waar ze terecht kunnen voor steun”.

Het online platform, buddy.cartoonnetwork.nl, geeft informatie over pesten door middel van onder andere animatiespots. Deze animaties maken duidelijk wat de gevolgen zijn van pesten, gezien vanuit verschillende perspectieven: de pester, de toekijker en het slachtoffer. Ambassadeur in Nederland is comedian Arie Koomen en in België presentatrice Tine Embrechts. Zij zijn samen te zien in een spot op de TV-zender van Cartoon Network.
Kinderen die te maken hebben met pesten, direct of indirect, kunnen voor professioneel advies, relevante tips en ondersteuning terecht op
http://buddy.cartoonnetwork.nl 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com