U bevindt zich hier: Home » moeders » Moeder zijn en carrière maken tips

Moeder zijn en carrière maken tips

Geschreven door Elenea
Moeder zijn en carrière maken

biggerpockets.com / 3-tips-on-being-a-successful-working-mother

Moeder zijn en carrière maken, van die discussie worden wij moeders moe. Al jarenlang wordt er over gesproken en wij moeders beslissen gewoon zelf en maken dus zelf de keuze om wel of niet direct aan het werk te gaan na de geboorte van de baby en of je kiest voor minder werken of niet.

myhometruths.com

myhometruths.com

Als je zelf (nog) geen kinderen hebt, heb je nog geen idee hoe je dit zal gaan doen als je zelf kinderen krijgt. Je bent vaak hard aan het werk, misschien ben je wel een zakenvrouw die de publiciteit zoekt met uitspraken waar lang niet alle moeders op zitten te wachten.

Moederschap en of carrière

Er spelen zoveel zaken mee bij een beslissing als deze. Belangrijk is dat je de keuzes binnen het gezin samen neemt, er achter blijft staan en aan blijft werken. Laat je niet beïnvloeden door je omgeving, maar kies wat bij jou en jouw gezin het beste past.

Voel je je bijvoorbeeld een slechte huisvrouw, dan voel je je misschien wel een geweldige collega, een fijne echtgenote of een goede moeder.
Natuurlijk is het fijn om iets goed te willen doen, vooral als het om belangrijke zaken gaat als kinderen opvoeden en je werk, je man tevreden houden.

Wees daarbij niet perfectionistisch, want dan ga je spaak lopen. Wil je je in het leven nog een beetje gelukkig blijven voelen, dan is té perfect zijn niet goed. Laat zien dat je flexibel bent, tolerant en dat je improvisatievermogen hebt, zodat je onbekende, interessante en opwindende uitdagingen in je drukke bestaan een kans geeft.
Streven naar controle is bij voorbaat een verloren strijd !!!!

Relativeren is het sleutelwoord, waardoor opvoeden, werken en aan je relatie werken een uitdaging blijft met ups en downs, die bij het leven horen.

Enkele tips om je aan de hoofdlijnen in het leven te houden :

  • stippel zaken niet tot in detail uit, zorg dat de hoofdlijnen afgesproken zijn, want de details komen vanzelf
  • vergelijk je niet met anderen, geloof in je eigen kunnen
  • gun de mensen in je naaste omgeving de ruimte om zaken op hun manier te regelen
  • niet te veel nadenken, maar gewoon doen is het motto. Meer voelen dan analyseren en beslissen in plaats van overwegen. Je zult zien dat werken, gezin en carrière dan goed samen kunnen gaan
  • gaan zaken niet helemaal volgens het boekje, dan toon je karakter door dit eerlijk toe te geven en schaam je daar niet over

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com