U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Rozen snoeien mooie hobby

Rozen snoeien mooie hobby

Geschreven door Elenea

workshop rozen snoeienRozen snoeien doe je in het vroege voorjaar, februari en maart. Dan zijn er volop demonstraties, workshops en cursussen rozen snoeien (en onderhouden) voor rozenliefhebbers. Stap voor stap leer je hoe je rozen kunt snoeien.

Rozen snoeien tips

  1. het is belangrijk om goed te snoeien, des te meer plezier heb je van de rozenstruiken
  2. doe tijdens het snoeien tuinhandschoenen aan
  3. Grootbloemige rozen, lage heesterrozen, trosrozen en miniatuurrozen mogen veel korter gesnoeid worden dan vaak gedacht wordt. Snoei de takken terug tot een lengte van vijf tot tien centimeter. Knip takken die naar het centrum toe groeien terug tot een lengte van één centimeter, zodat het hart open blijft. De andere hoge heesterrozen snoei je op ongeveer kniehoogte, dus tot vijftig centimeter boven de grond.
    Lees meer bij tuinieren.nl/rozen-snoeien

workshop rozen snoeien 1

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com