U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Open dag molens en gemalen

Open dag molens en gemalen

Geschreven door Elenea
wallpaperscraft.com

wallpaperscraft.com

Open dag voor molens en gemalen is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei. Dan worden de Nederlandse molens en gemalen extra onder de aandacht gebracht. Meer dan 900 wind- en watermolens en gemalen zijn dan geopend voor publiek. Nationale Molendag wordt in 2015 op zaterdag 9 en/of zondag 10 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn open voor bezoek.

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. Van pannenkoeken bakken tot en met vele kinderactiviteiten en met fietsroutes tot molenmarkten, de Nationale Molendag is een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Open dag molens en gemalen

Er wordt een kleurboekje ‘Molens kijken, molens kleuren’ tijdens het evenement door menig molenaar uitgedeeld aan de jeugdige bezoekers. Het kleurboekje is te bestellen in de webwinkel op www.molens.nl.
Voor meer informatie surf je naar nationalemolenengemalendag.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com