U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Top 3 telefoonabonnement kinderen

Top 3 telefoonabonnement kinderen

Geschreven door Elenea

top 3 telefoonabonnement kinderenTop 3 telefoonabonnement omdat kinderen steeds jonger een mobieltje van hun ouders krijgen. Vaak vanuit veiligheidsredenen: het idee dat de kids bereikbaar zijn is een geruststellende gedachte. Maar naarmate kinderen ouder worden zal ook het gebruik van hun telefoon veranderen. Wanneer ze de eerste klas van de middelbare school ingaan is het mobieltje dé manier waarmee ze in contact blijven met hun vrienden. En het eerste vriendje of vriendinnetje. Het is ook een goed moment om na te denken over een abonnement. Hoe voorkom je hoge kosten, en waar moet je op letten?
Simonly.nl zocht het uit voor moeders.blogo.nl.

Top 3 telefoonabonnement kids

1.

Kies voor sim only
Een ‘normaal’ abonnement sluit je af in combinatie met een toestel. Wat veel mensen niet weten is dat de prijs van het toestel flink wordt doorberekend in het abonnement. Vaak meer dan de echte waarde van het losse toestel. Met een sim only abonnement heb je deze kosten niet. Je betaalt echt alleen voor het abonnement en de kosten die je maakt binnen het abonnement. Voor je kind is dit dus een goede keuze, want je bent zo veel voordeliger uit. Maar ook tussen deze abonnementen zit veel verschil. Probeer daarom altijd sim only te vergelijken, zodat je het beste abonnement hebt dat past bij het telefoongebruik van jouw kind.

2.

Kies voor een provider met een belplafond
Een belplafond zorgt ervoor dat je een maximum aantal euro kan besteden aan bellen, sms’en en internetten. Wanneer dit plafond bereikt is worden deze diensten stopgezet. Super handig als je de kosten van het abonnement van je kinderen goed in de gaten wil houden!

youfone

Youfone Youfone heeft net als Simpel een plafond. Dit kan per maand aan en uitgezet worden. Wanneer je 80% van je bundel hebt verbruikt krijg je een berichtje, en bij 100% wordt alle uitgaande verkeer tegengehouden. Het minimum van Youfone is 20 euro. Je kan geen nummers instellen die buiten het plafond vallen.

 

simpel

Simpel :  De sim only abonnementen van Simpel bijvoorbeeld een écht plafond, met een minimum van 10 euro. En Simpel heeft een slimme optie ingebouwd in dit plafond. Je kan namelijk instellen dat er maximaal 3 nummers zijn die altijd bereikt mogen worden, ook buiten dit plafond. Bijvoorbeeld voor papa en mama.

hollands nieuwe

hollands nieuwe

Hollandsnieuwe De abonnementen van Hollandsnieuwe hebben een belplafond. Dat betekent dat je niet meer kunt bellen, sms’en en internetten zodra je tegoed op is. Je kunt je tegoed dan opwaarderen in mijn Hollandsnieuwe.

3.

Zorg voor voldoende data Kinderen zijn gewend om alles online te doen. Whatsappen, Facebook, Instagram, filmpjes op YouTube: data gaat er snel doorheen. Zeker met de komst van het snellere 4G internet. Zorg dus dat er voldoende data in bundels zit, want een gigabyte is er zo doorheen! Apps verbruiken behoorlijk veel:

Spotify 2.6MB per nummer
WhatsApp 1MB per 100 berichtjes
Instagram 3MB per check
YouTube 2MB per minuut
Facebook 3MB per check

Sommige providers bieden onbeperkt internet aan. De snelheid van het internet wordt dan behoorlijk verlaagd op het moment dat je door je MB’s heen bent. Dit doen bijvoorbeeld T-Mobile en KPN. Bij Simyo, Simpel en Ziggo moet je echter opletten. Hier kunnen MB’s buiten de bundel berekend worden, en dit is duur! Overleg dus goed met je kind over hoe ze internet gebruiken. Zorg dat ze zoveel mogelijk van wifi gebruikmaken in plaats van mobiele data, en zo min mogelijk muziek en video streamen.

Meer tips?
Meer tips voor het afsluiten van een abonnement voor je kind? Laat ze dan achter in de reacties!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com