U bevindt zich hier: Home » eropuit » The Last Station is humor en drama

The Last Station is humor en drama

Geschreven door Elenea

The Last StationThe Last Station is een zowel geestige als aangrijpende film over de laatste dagen van de grote Russische schrijver Tolstoi (1828-1910). Tolstoi propageerde een variant op het christendom waarin liefde centraal staat en combineerde dat met een pleidooi voor ecomische en sociale hervormingen. De Tolstoianen volgden hem in de leer en zelf wilde hij de daad bij het woord voegen door afstand te doen van zijn bezit en de copyrights op zijn romans (o.a. Oorlog en Vrede, Anna Karenina). Zijn vrouw Sofya is daar nijdig over, o.a. omdat zij haar kinderen een financieel zekere toekomst wilde geven.

The Last Station is biografie

Als kijker kijk je door de ogen van Tolstoi’s nieuwe secretaris, McAvoy, een naieve jongeman die de grote meester verheerlijkt maar toch niet blind is voor het onrecht waarmee Sofya te maken krijgt. In de film is een uitgekiende balans tussen drama en humor, zoals de spiegeling van McAvoys prille verliefdheid en geloof in de liefde met de steeds grotere verwijdering tussen de ooit zo gelukkige Tolstoi’s.
The Last Station is een mooie film over toewijding en liefde.

  • DVD : The last Station bestellen en voor of na een boswandeling bekijken is genieten.
    De focus op de groeiende tweestrijd tussen de liefde voor zijn vrouw en hun afwijkende idealen maakt van The Last Station een boeiende, grappige en ontroerende film en geeft een blik op het leven van één van de grootste literaire schrijvers ooit.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com