U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Eten uit eigen tuin is populair

Eten uit eigen tuin is populair

Geschreven door Elenea
tuintuin.nl/eetbare-tuin

tuintuin.nl/eetbare-tuin

Eten uit eigen tuin is populair door de grote aandacht voor gezond voedsel van eigen bodem. De moestuin is duidelijk aan een opmars bezig. Net zoals vorig jaar zijn ook de ‘landelijke tuin’ en ‘moderne tuin’ een trend. Dat de eetbare tuin een trend is hangt sterk samen met een steeds groter bewustzijn over wat we eten en waar ons eten vandaan komt. Dat blijkt o.a. uit een onderzoek van inspiratieplatform TuinTuin.nl. moestuin kruidentuin zaaien en verpotten

Eten uit eigen tuin is populair

Populaire tuinen Dit zijn nu de vijf populairste segmenten:

 • moestuinen
 • landelijke tuinen
 • moderne tuinen
 • kleine tuinen
 • achtertuinen

In elke tuin is wel iets te doen op eetbaar gebied. Van het plaatsen van een fruitboom, een verhoogde moestuin, tot wat losse potten met kruiden op het terras. In een grote tuin zie je vaak een complete moestuin. In kleine tuinen gaat het eerder om het inpassen van eetbare planten. Enkele populaire eetbare bomen en planten op een rijtje:

 • fruitbomen en leibomen (appel, peer, kers, pruim)
 • leifruit tegen schuttingen en muren (frambozen, bramen)
 • kruiden (in potten, of in een gemengde beplanting)
 • bessenstruiken (zwart, rood, wit, kruisbes en blauwe bes)
 • sierlijke groenten (rabarber, asperge, snijbiet)
 • fruit als klimplant (druiven)

moestuin kruidentuin zaaien en verpotten b

De laatste ontwikkeling binnen deze trend is een bijzonder leuke:

 • het integreren van eetbare planten in de siertuin.

In dat geval meng je eetbare planten, zoals fruit, groenten en kruiden, met gewone tuinbeplanting. Boeken en tijdschriften berichten over moestuinen en eetbare planten. De betere restaurants hebben steeds vaker hun eigen moestuin. Het enthousiasme over eetbare planten wordt verder onderstreept door de actie van Albert Heijn en het nieuwe programma ‘Van Hollandse bodem’ waarin de Nederlandse moestuin in de spotlights staat.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com