U bevindt zich hier: Home » buitenland » Nieuw Zeeland is walhalla voor backpackers

Nieuw Zeeland is walhalla voor backpackers

Geschreven door Elenea
pixabay.com

pixabay.com

Nieuw Zeeland is the ‘place to be’ voor backpackers. Er is geen land dat zoveel verschillende natuurfenomenen kent als Nieuw Zeeland. Het land gaat vaak gebukt onder het bekende en veel bezochte buurland Australië. Veel backpackers combineren dan ook de reis door te backpacken in Nieuw-Zeeland en Australië. Nieuw-Zeeland is echter een land waar veel te ontdekken valt en waar je makkelijk een lange tijd kunt vertoeven. In het noorden vind je de dampende vulkanen, mysterieuze blauwgroene kratermeren, borrelende modderpoelen en indrukwekkende geisers. In het zuiden van Nieuw-Zeeland wordt het land bedekt met de ongerepte natuur, parelwitte stranden, heldere fjorden, ruige bergen en kristalheldere gletsjers. Nog maar te zwijgen over de oude bossen en imposante watervallen. De vele gezichten van Nieuw Zeeland maakt het zo populair voor reizigers.

Nieuw-Zeeland facts

NieuwZeeland bestaat uit twee eilanden waar ongeveer 4.5 miljoen mensen wonen. Het land is  6 keer zo groot als Nederland. Dat betekent dus één groot natuur walhalla met zo hier en daar een stad. De meeste mensen wonen in Auckland, Christchurch of Wellington. Het land kenmerkt zich door de bijzondere flora en fauna en natuurlijk de Maori cultuur. De tradities van de Maori vind je vooral terug bij rugbywedstrijden. Voor elke wedstrijd wordt de haka dans uitgevoerd. Een bijzondere dans waarbij rare gelaatsuitdrukkingen en krijgers gebaren de overtoom voeren. De dans is bedoeld om de goden aan te roepen.

Extreem sports

Voor de actievelingen is NieuwZeeland een land naar hun hart. De echte adrenaline junks zijn hier op hun plaats. Extreme sporten als wildwaterraften, kajakken of bungeejumping zijn de normaalste zaak in NieuwZeeland. Ook de skiërs en snowboarders raken verknocht aan dit land. Vooral het heli skiën is ontzettend gaaf om te doen. Je wordt met de helikopter bovenop de berg gedropt en daarna is het aan jou om naar beneden te komen. Je dompelt je onder in de wereld van de poedersneeuw. Dit is niet weggelegd voor beginners. Je kunt er natuurlijk lessen volgen en na ongeveer  5 of 6 lessen kun je al aardig de berg af komen. De echte waaghalzen moeten vooral naar Queenstown gaan. Dit is de bruisende stad als het op adrenaline achtige sporten gaat.

Natuurliefhebbers

Vind jij een beetje avontuur wel leuk, maar geen grote fan van alle extreme sporten? Ook dan zit je in NieuwZeeland goed. Ontdek de prachtige natuur door te hiken. Tentje mee en gaan. Beklim de mooie gletsjers of ga eilandje hoppen. Ben je een echte waterrat? Je hebt de meest indrukwekkende duikplekken in NieuwZeeland. De vele nationale parken zijn ook een echte aanrader. Neem de boot in Kaikoura en spot walvissen. Breng ook meteen een bezoekje aan het geweldige Milford Sound. Het gebied waar The Lord of The Rings is opgenomen. Dit adembenemende gebied moet je gezien hebben. Ten Noorden van Auckland bevindt zich het waterrijke Bay of Islands. Hier vind je mooie stranden en ongeschonden regenwouden.

Meet the locals

Als je gaat rondreizen wil je natuurlijk ook kennis maken met de cultuur van het land. De locals van NieuwZeeland staan beter bekend als de kiwi’s. Stap een willekeurige bar in en settel je op een kruk naast een echte Kiwi. Het is in het begin misschien lastig om het zware accent te verstaan, maar naar een aantal biertjes valt het niet eens meer op. Ontdek de tradities en gebruiken van de kiwi’s en natuurlijk de Nieuw-Zeelandse humor. Wat dat laatste betreft is het net Nederland-België. Maak een grap over de Aussies en je bent binnen. Vervorm de grappen van Nederlanders en Belgen naar Aussies en Kiwi’s en je bent binnen no-time gepromoveerd tot zijn beste vriend.

Reizen

Wil jij lekker je eigen plan trekken en zelf weten op welke tijden je vertrekt? Huur dan een camper en tour lekker op je dooie gemakje het land rond. Geen zin om te rijden of zit jij liever tussen de locals? Koop dan een buspas bij de Kiwi Experience. Dit is ook voor de backpackers die low budget willen reizen een ideale oplossing. Je kunt op en afstappen waar je maar wilt. Op die manier kun je het eiland goed verkennen, genieten van de witte stranden of een vulkaan bezichtigen. In de bus is ook vaak een gids aanwezig die alles over NieuwZeeland weet. Hij of zij kan je ook alles vertellen over goedkope accommodaties. Wil jij wel je overnachtingen geregeld hebben, maar niet aan een datum vast zitten? Dan kun je terecht bij Base Backpackers. Je boekt hier een aantal overnachtingen zonder dat je de datum van tevoren hoeft vast te leggen.

Travel time

Als fervent backpacker moet je NieuwZeeland hebben gezien. Zodra in Nederland de zon plaats maakt voor de regen, vorst en kou, begint het in Nieuw-Zeeland warm te worden. Van november tot en met maart is het heerlijk weer. Het hoogseizoen is van december tot en met februari dus dan moet je rekening houden met drukte.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com