U bevindt zich hier: Home » moeders » Vader en moeder verdelen taken in overleg

Vader en moeder verdelen taken in overleg

Geschreven door Elenea
vader en moeder taken verdelen

imgarcade.com

Vader en moeder dienen de huishoudelijke taken in overleg te verdelen. Vaders hebben genoeg van het gezeur van vrouwen over de oneerlijke taakverdeling thuis: papa’s hebben het drukker met de combinatie werken en zorgen dan werkende moeders. Dat blijkt uit een onderzoek, waaraan ruim zeshonderd hoogopgeleide vaders deelnamen. De papa werkt weliswaar fulltime, maar draagt daarnaast een behoorlijke steentje bij aan de zorg:

  • vaders brengen de kinderen naar school
  • vaders begeleiden de kinderen naar zwemles of vioolles
  • vaders staan in het weekend langs de lijn op het voetbalveld

Vader en moeder verdelen taken in overleg

Zodra papa thuis komt van zijn werk, speelt hij met de kinderen, doet ze in bad, leest voor en brengt ze naar bed. Ze doen boodschappen en koken zelfs (leidinggevenden overigens minder dan niet-leidinggevenden). Vaders nemen ook vrij wanneer een kind ziek is.

vaders

Vaders zeggen een flink deel van de totale zorg voor hun rekening te nemen. Daarmee leiden ze zelfs een drukker leven dan moeders: ze zijn ruim een uur per week meer kwijt aan verplichtingen. Ze hebben geen tijd meer voor uitslapen, uitgaan, hobby’s, sport, en seks.

Dus moeders, stoppen met zeuren en verdeel te taken in overleg, want papa wil echt wel taken overnemen. Iedere papa is weer anders en zal die taken kiezen die bij hem passen en ook vol te houden zijn …….

Uitzonderingen daargelaten, want “met onwillige honden is het slecht hazen vangen ………”.
Dus gaat de verliefdheid over naar een serieuze relatie, dan kan je de bereidheid van de huishoudelijke taakverdeling al bespreekbaar maken ……. en bijtijds het hazenpad kiezen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com