U bevindt zich hier: Home » moeders » Zwanger en ziek en werken

Zwanger en ziek en werken

Geschreven door Elenea

zwanger ziek werken

Zwanger en ziek en werken geeft soms onduidelijkheid binnen je werkkring. Je mag natuurlijk niet over iedereen oordelen maar ook ik heb gemerkt dat bij de verschillende organisaties waar ik werkte er geregeld vrouwen bij zaten die tijdens hun zwangerschap vaak ziek waren. Ik kan misschien niet objectief zijn want bij alle twee mijn zwangerschappen voelde ik  mij, op wat maagzuur en misselijkheid na, wel fit.

Zwanger en ziek en werken

Het blijkt dat vooral jonge werkneemsters vaker ziek thuis zijn wegens hun zwangerschap of bevalling. Driekwart van de zwangere vrouwen tot 25 jaar verzuimt, terwijl van alle werkneemsters in verwachting bijna de helft dat doet. Dat blijkt uit een onderzoek.

Volgens het onderzoek is het verzuim onder werkneemsters tot 25 jaar hoger, doordat het meestal gaat om de eerste zwangerschap. Ook is deze groep waarschijnlijk minder hoog opgeleid dan werkende vrouwen die op latere leeftijd in verwachting raken.

De jongere vrouwen in verwachting hebben een hoger verzuim m.n. als zij werken in de lichamelijk zwaardere beroepen, zoals in de zorg, detailhandel, het grootwinkelbedrijf, de schoonmaak en de zakelijke dienstverlening.

Misschien goed lieve jonge toekomstige moeders om duidelijke afspraken tijdens je zwangerschap te maken met je leiding gevende , zodat je zwangerschapsverzuim geen onrust geeft bij je directe collega’s,. Die ‘goedwillende’ collega’s gaan niet over je aanstelling en afspraken die jij hebt met je leidinggevende.

pregnancyandbaby.com

pregnancyandbaby.com

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com