U bevindt zich hier: Home » buitenland » Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Geschreven door Elenea
pixabay.com/nl/

pixabay.com/nl/

Studeren in het buitenland, bijvoorbeeld in dé modestad Milaan. Veel studenten trekken eropuit tijdens hun studie en dat is ze goed recht. Studeren of een stage in het buitenland is een onvergetelijke ervaring. Een ervaring waarin jij jezelf ontwikkelt en je kijk op jezelf en op de wereld verbreedt. Je komt in aanraking met een andere cultuur, andere tradities en vaak ook een vreemde taal. Je leert nieuwe mensen kennen, zowel internationale studenten als echte ‘locals’. Het is vaak een periode van een halfjaar waarin je optimaal geniet van alles wat dat land te bieden heeft. Persoonlijk kan ik aanraden om naar de modestad van Europa te gaan, Milaan!

Studeren in het buitenland

De stad die aan alle clichés voldoet. Macho mannen die tegelijkertijd erg ijdel zijn en gestoken in de laatste modetrends. Echte flirts die je nafluiten, complimentjes geven en je de hemel in prijzen (vrouwen dan). De vrouwen zien er tip top uit en flaneren op hoge stiletto’s door de straten van Milaan. Aan de andere kant heb je de gezellige traditionele Italiaanse moeders die het eten 24/7 op tafel hebben staan en waar iedereen welkom is. Wat is het menu? Pasta natuurlijk!

pixabay.com/nl/

pixabay.com/nl/

Studie
Studeren in Milaan is al een ervaring op zich. Het is verstandig om eerst een Italiaanse cursus te volgen, alvorens je naar deze prachtstad gaat. De Italianen zijn gedreven en zitten vol passie. Zodra een docent voor de klas staat en vertelt over het onderwerp dat hij interessant vindt, raak je al snel verdwaald in de snelle woordenstroom die op je af komt. Gelukkig kun je in Milaan ook genoeg Engelse lessen en studies volgen. Een groot voordeel, want als Nederlander ben je tussen alle Italiaanse studenten een echte professional als het op deze taal aankomt. Naar welk land en welke stad je ook gaat, je zult je altijd moeten voorbereiden op de taal. Je verstaat helaas niet van de één op de andere dag Italiaans, Spaans of Frans. Het is algemeen bekend dat je de taal het beste en het snelste leert als je in het land zelf bent. Een Italiaanse cursus kun je in dit geval dan ook het beste volgen in Milaan en het liefst gegeven door een ras echte Italiaan. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je je soms erg klunzig voelt als er een Italiaan tegenover je te keer gaat. Ten eerste versta je er weinig van en ten tweede ben je zo onder de indruk over de hoeveelheid bewegingen die hij of zij kan maken in zo’n korte tijd. Je went er aan en gelukkig kom je met Engels best ver.

Huisvesting
Als je voor een half jaar of misschien wel voor een jaar in het buitenland gaat wonen voor je studie, dan is huisvesting niet geheel onbelangrijk. Wil jij je echt mengen tussen de lokale bevolking, dan kun je kiezen om zolang te wonen bij een gastgezin. Je komt direct in aanraking met de cultuur, taal en tradities. Gelukkig zijn de Italianen erg gastvrij en zul jij je er snel thuis voelen. Je kunt je ook tussen de internationale studenten begeven en een plekje op de campus proberen te bemachtigen. Er zijn altijd mensen om je heen en er worden regelmatig leuke feestjes georganiseerd op de campus. Een ideale plek om snel vrienden te maken.

Cultuur en uitgaan
Als je gaat studeren in het buitenland moet je natuurlijk wel al je punten halen. Aan de andere kant, je bent er maar één keer en daar moet je het optimale uithalen. Bezoek omliggende steden en verken het land. Milaan is bij uitstek een stad waar je in stijl kunt dineren en stappen. Fancy clubs en hippe borreltentjes, je vindt het daar allemaal. Laat je ook verrassen door de interessante cultuur die Milaan te bieden heeft. Verder is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan Venetië en Verona. Mocht je nog tijd en geld over hebben, trek dan naar het zuiden van Italië en bewonder Florence en de imposante hoofdstad Rome.

Studie regelen
Als je gaat studeren in het buitenland is een goede voorbereiding vereist. Je moet weten hoe het land in elkaar steekt en waar je tijdelijk kunt wonen. Weet welke wijken veilig zijn om te wonen en welke universiteit hoog aangeschreven staan. Je kunt hier natuurlijk ook hele goede hulp bij krijgen. Vele organisaties helpen je bij het regelen van je studie en weten precies waar je op moet letten. Wil je alleen een taalcursus doen en bijvoorbeeld Spaans leren in Spanje? Ook dan kunnen zij jou helpen bij het kiezen van de juiste cursus. Laat niks jou in de weg staan voor een onvergetelijke ervaring!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com