U bevindt zich hier: Home » eropuit » Middeleeuwen beleven met hele familie

Middeleeuwen beleven met hele familie

Geschreven door Elenea

middeleeuwen beleven 3Middeleeuwen beleven tijdens het tweedaagse publieksfestival met een Middeleeuws thema. Jong en oud waant zich even in de bijzondere tijd van de Middeleeuwen en beleef de vele thematische activiteiten, met als spectaculair hoogtepunt het grote toernooi, waar ridders elkaar te lijf gaan om de gunst van de jonkvrouwen.

Middeleeuwen beleven met hele familie

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015 wordt de Hollandse Biesbosch in Dordrecht omgetoverd tot een Middeleeuws Spektakel voor jong en oud. Het is een bijzondere mogelijkheid om terug in de tijd te gaan. Bij smederij Roodbaert kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Net als in de Middeleeuwen is er een sprookspreker aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.

middeleeuwen beleven 2a

Geen Middeleeuws Spektakel zonder sfeervolle muziek! In Dordrecht kunnen bezoekers genieten van verschillende acts, waaronder Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt. Ook de Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.

Pyrates! is een zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen piraat elektrische folk rock muziek opgelegd hebben bij mede-piraten en onfortuinlijke landrotten. Gewapend met gitaar, bas, drums en fiddle treden deze fortuinlijke heren op in vol piraat ornaat om allerlei liederen te zingen met een hoog ARRRR gehalte.

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

Het Middeleeuws Spektakel is een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie!

Diy Spektakel is een jaarlijks rondreizend evenement en strijkt in 2015 neer in de

  • Hollandse Bieschbos in Dordrecht (20 & 21 juni) en
  • in het Amsterdamse Bos van Amstelveen (15 & 16 augustus)
  • Meer informatie bij middeleeuws-spektakel.nl

middeleeuwen beleven 1

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

singnora Lucia Campontano di Veezia juli 18, 2016 - 9:47 am

ridderspektakel wordt niet meer gedaan,heeft te maken met kostenplaatje en vergunningen en met het feit dat VANA zijn eigen graf graaft door het re-enactment steeds verder uit te bannen en alleen te gaan voor mark, (dure) horeca t (commercie) en muziek

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com