U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Van hobby naar werk

Van hobby naar werk

Geschreven door Elenea

hobby naar werk Bron: pixabay.com/nl

Van hobby naar werk ga je je realiseren als het schilderen een ietwat uit de hand gelopen hobby wordt. Ben jij ontzettend goed in het maken van kleertjes, kussentjes of misschien wel sieraden? Kun jij als geen ander adviseren en helpen bij communicatieve problemen? Of misschien dat jij ‘s werelds beste taarten bakster bent. Hobby’s zijn leuk en geven je ontspanning. Velen dromen ervan om van hun hobby hun werk te maken. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen durven de stap niet te wagen en zijn bang voor de onzekerheid. Vooral in deze tijden. Maar wat nou als jij altijd thuis bent geweest voor je kinderen en ondertussen zijn ze groot geworden waardoor jij zeeën van tijd hebt? Of als je na een re-organisatie geen werk meer hebt? Dan is het de perfecte kans om uit te dokteren of jouw talenten om te zetten zijn tot een onderneming.

Van hobby naar werk met kennis en ervaring

Dat jij talent hebt voor koken of ontwerpen staat buiten kijf. Dat kun jij als geen ander. Je hebt echter geen kaas gegeten van het hele ondernemerschap. Laat je hierdoor niet afschrikken. Oké, je hebt iemand nodig die en goede en SEO technische website voor je in elkaar zet, maar je kunt ook een heleboel zelf. Het is echter handig om hier eerst in te investeren. Het is belangrijk om basiskennis te hebben van het managen, financiën en verkoop. Kun jij als geen andere overtuigen en managen, maar heb jij totaal geen verstand van alle cijfertjes en belastingen? Denk dan eens na over een cursus financiële administratie. Zo leer je de basis en kom je een heel eind. Daarnaast zijn er ongetwijfeld mensen in jouw omgeving die jou tips en trucs kunnen leren. Bedenk dat je niet van de één op de andere dag een succesvol bedrijf kunt starten. Hier is tijd en voorbereiding voor nodig. Je moet een heel businessplan maken en onderzoek doen naar de haalbaarheid van je idee. Als dat allemaal staat kun je verder gaan kijken.

Laat je niet tegen houden

Veel mensen laten zich tegenhouden door angst. Dat is niet onze drijfveer en daardoor zouden we ons zeker niet mogen laten leiden. Natuurlijk komt er ontzettend veel bij kijken en gaat er heel veel tijd in zitten. Het is een investering die je moet gaan doen. Voorbereiding is daarom van groot belang, zodat je in kaart krijgt of het een realiseerbaar plan is. Een bedrijf vergt veel inspanning. Laat je daarom ook goed informeren door andere ZZP’ers. Het brengt inderdaad wat onzekerheden met zich mee als je voor jezelf begint, maar probeer ook de voordelen te bekijken. Als jij iets echt graag wil, moet je ervoor gaan en moet jij je niet tegen laten houden!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com