U bevindt zich hier: Home » eropuit » Cultuur in Amerika

Cultuur in Amerika

Geschreven door Elenea
pixabay.com/nl

pixabay.com/nl

Cultuur in Amerika is iets dat je je kunt afvragen. Amerika is het land van Microsoft, Apple, McDonalds, Facebook, Disney en nog vele andere bekende namen. Het land waar fastfood de boventoon voert, maar waar tegelijkertijd maatje 34 het ideaalbeeld is. Het is een samensmelting van verschillende culturen. Er leven Nederlanders, Italianen, Russen, Duitsers, Spanjaarden, Afrikanen en ga zo nog maar even door. Ook de oorsprong bestaat uit idem zoveel culturen. Daar komt bij dat Amerika zo’n ontzettend groot land is dat er onderling ook weer verschillende tradities en culturen zijn. Vergelijk de zelfverzekerde New Yorker maar eens met de ietwat stugge en toch hartelijke boeren uit de Midwest. Alleen dat is al een wereld van verschil.

De cultuur

Je zou kunnen denken dat er niet echt één Amerikaanse cultuur is, maar de mensen die er veel tijd hebben doorgebracht kunnen wel degelijk een cultuur onderscheiden. Mocht je in Amerika hebben gewoond of stage hebben gelopen in Amerika dan weet je dat het er wel is. Juist doordat er zo’n gigantische diversiteit aan mensen wonen is iedereen erg vrij. Vrijheid en broederschap is dan ook wel typerend voor de Amerikaan. Verder kun je de vele feestdagen ook als cultuur zien. Nergens wordt Valentijnsdag zo gevierd als in Amerika. En wat dacht je van Independance day, Labor day, Halloween, Thanksgiving en President’s day. Allemaal dagen die de Amerikanen uitvoerig vieren en een traditie waar niemand tussenkomt. Amerika heeft ook een haat-liefde verhouding met wapens. Het is erg makkelijk om in dit land aan wapens te komen. Het wapen wordt in de meeste gevallen alleen voor echt noodsituaties gebruikt. De Amerikanen zijn opgevoed om zichzelf te kunnen verdedigen en met een wapen voelt dit toch een stuk veiliger. Ook de doodstraf kenmerkt zich nog voor de cultuur van Amerika. Dit is in het overgrote deel van de staten nog legaal. Deze dingen vormen de cultuur van het land.

Niks zonder Amerika

Het mag dan een land zijn zonder een duidelijke cultuur wat eten, kleding en mensen betreft, we zijn wel afhankelijk van het land. Zonder Amerika waren we een heel aantal technologische ontwikkelingen armer geweest. Je kunt niet om Amerika heen. We leren niet voor niets de Engelse taal. Wat zouden we daarnaast zonder Prison Break, Desperate Housewives en Gossip Girl zijn!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com