U bevindt zich hier: Home » film » Film Binnenstebuiten is hilarisch

Film Binnenstebuiten is hilarisch

Geschreven door Elenea
filmtip binnenstebuiten

Film Binnenstebuiten is hilarisch

Film Binnenstebuiten is een film die op een hilarische wijze laat zien wat er in je brein afspeelt. Je brein, het hoofd is de meest bijzondere plek van ons allemaal. De film draait over de emoties in je hoofd: Plezier, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer. De vijf verschillende emoties hebben allemaal andere behoeften en drijfveren en ook hebben ze effect op elkaar. Het resultaat is een film voor jong en oud die je op speelse, maar oh zo indrukkende wijze laat kennismaken met je eigen emoties. Deze film zal je niet onberoerd laten.

Bron foto: The Walt Disney Company

Bron foto: The Walt Disney Company

Bij elke emotie past een recept.

Bron foto: Wikipedia.com

Bron foto: Wikipedia.com

Een shot vol Plezier

Ingrediënten:

 • 1 grote schijf ananas
 • 1 groot stuk mango
 • 5 cm gember, geraspt
 • Mespuntje cayennepeper

Doe de ananas, de mango en de gember in een slowjuicer of sapcentrifuge. Schenk vervolgens het sap in een mooi shotglaasje, voeg de cayennepeper en je hebt Plezier in een glaasje! Drink voor extra plezier met vrienden samen en haal leuke herinneringen op.

Bron foto: Nigella.com

Bron foto: Nigella.com

Een kom vol comfort (Angst)

Ingrediënten

 • 500 gram gele courgettes
 • De geraspte schil en het sap van 1 citroen
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel geelwortel/kurkuma
 • 1 liter kippenbouillon
 • 100 gram basmatirijst
 • Peper en zout

Snijd de courgettes in dunne plakken en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Doe ze samen met de citroenrasp en olijfolie in een pan en roer goed. Laat dit vijf minuten zachtjes koken. Voeg de geelwortel, citroensap en kippenbouillon toe en kook hierin de rijst. Laat dit 15 minuten koken, of totdat de courgette en rijst gaar zijn. Voeg naar smaak de peper en zout toe.

Bron foto: Simplyfreshcooking.com

Bron foto: Simplyfreshcooking.com

Licht ontvlambare salsa voor heethoofden (Woede)

Ingrediënten

 • 2 jalapeno pepers
 • 2 habanero pepers
 • 1 kleine ui
 • 2 teentjes  knoflook
 • 2 eetlepels gesneden koriander
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • ¼ theelepel oregano
 • 1 snufje tijm
 • Zout en peper
 • 2 eetlepels rode wijnazijn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 60 ml water

Doe de pepers, ui, knoflook, koriander en komijn in een keukenmachine en mix dit samen tot het een fijngesneden mengsel is. Voeg de oregano, tijm, zout, peper, azijn, olijfolie en het water toe en meng dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een glazen pot (weckpot, jampot of mason jar) en laat het twee dagen in de koelkast op smaak komen. Serveer de salsa met nachos, op fajitas of burritos, of bij eieren! Let op: deze salsa is zeer heet en zet je net als Woede in vuur in vlam!

Bron foto: Starbucks.com

Bron foto: Starbucks.com

Een echte kop troost (Verdriet)

Ingrediënten gezouten caramel saus

 • 75 gram ongezouten boter
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gram kristalsuiker
 • 50 gram Golden Syrup
 • 125 ml slagroom (of double cream)
 • 1 theelepel fleur de sel

Smelt de boter, suiker en syrup in een kleine pan en laat dit 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door. Voeg de slagroom en een halve theelepel fleur de sel toe en roer nog eens. Proef voorzichtig en voeg naar smaak nog meer zout toe.

Ingrediënten warme chocolademelk

 • 250 ml volle melk
 • 50 gram pure chocola
 • 3 eetlepels gezouten caramelsaus
 • Bus spuitslagroom (optioneel)

Giet de melk in een klein pan en voeg de fijngesneden chocola toe, evenals de gezouten caramel saus. Breng de chocolademelk zachtjes aan de kook terwijl je roert. Giet de chocolademelk in een mok en eventueel kun je hier nog een grote dot slagroom opspuiten en hier nog wat gezouten caramel saus over druppelen. Zelfs Verdriet stopt met huilen voor deze heerlijke chocolademelk!

Bron foto: Goodthymesandgoodfood.com

Bron foto: Goodthymesandgoodfood.com

Door Afkeer goedgekeurde broccoli pizza 

Ingrediënten:

 • 300 gram broccoliroosjes, panklaar
 • ½ pak mix voor pizzabodem
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 bol mozzarella, in dunne plakken gesneden
 • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
 • ½ eetlepel Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de broccoliroosjes in de lengte en kook deze in een pan met water en een snufje zout beetgaar. Spoel de broccoli af in een vergiet met koud water en laat dit goed uitlekken.  Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olijfolie volgens de verpakking. Rol het deeg tot een dunne ronde lap op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk de pizza lichtjes met olie en versier vervolgens met de mozzarella, broccoli en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper en sprenkel nog wat olie over de pizza. Bak de pizza in 15 minuten goudbruin in de oven. Hier zegt zelfs Afkeer geen ‘jakkes’ tegen.

Film Binnenstebuiten

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com