U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Genieten van dagje wellness

Genieten van dagje wellness

Geschreven door Elenea

wellness ontspannenGenieten van een dagje wellness voor iedereen? De één vindt het heerlijk, de ander vindt het niets om te relaxen in een wellness resorts. Lekker ontspannen en jezelf laten verwennen met massages, sauna’s en hot tubs.
Ben je een beetje gestresst? Na een bezoekje aan een resort is dit verdwenen als sneeuw voor de zon. Je huid voelt weer heerlijk zacht en je kunt er de komende weken weer tegenaan!
Ben je nog nooit naar een wellness resort geweest, maar zou je er binnenkort wel een keer naar toe willen? Hieronder enkele tips, zodat je voor-, tijdens- en na zo’n bezoek niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Genieten van een dagje wellness en tips

Reserveren In de weekenden of vakanties kan het druk zijn bij een resort. Daarom is het slim om van te voren te reserveren. Vaak kun je dit meteen doen via de website van een resort, en anders kun je zeker bellen naar een telefoonnummer die meestal op de site staat vermeld.

Wat kost het? Bij zo’n verwendagje mag je zeker in je portemonnee tasten! Je bent al gauw € 30,- per persoon aan entree kwijt, en dan komen er nog andere dingen zoals hapjes, drankjes en fijne behandelingen bij. Hou hier dus wel rekening mee. Een tip: vind je de entree al duur genoeg, neem dan van huis lekkere dingen en wat te drinken mee.

Wat heb ik nodig? Bij elk resort gelden er huisregels wat voor (bad)kleding je mag dragen. Waar je vooral aan moet denken bij het pakken van je tas: – Bikini/badpak – Ochtendjas – Badslippers – Badhanddoek Deze spullen vallen ook altijd te huren, maar ook dit kost geld. Zorg er dus voor dat je zonder deze essentials niet weggaat om je onnodige kosten te besparen!

Naakt de sauna in? Kijk bij je wellness resort of er ‘speciale’ dagen worden aangeboden. Denk hierbij aan vrouwendagen, waar je alleen met andere vrouwen het resort kunt bezoeken, of badkledingdagen waarbij een bikini/badpak verplicht is. Wees voorbereid: normaal gesproken is het de bedoeling dat je naakt de sauna ingaat! Het is begrijpelijk dat niet alle vrouwen dit prettig vinden, sla dan een handdoek om jezelf heen voor je bezoek aan de sauna. Vind je het ook onprettig om andere vrouwen naakt te zien, zoek dan op wanneer het badkledingdag is bij een resort!

Stil! Vaak gaan mensen naar een spa, sauna of ander wellness centre voor ontspanning en om helemaal tot rust te komen. Van de rust wil jij natuurlijk ook genieten, daarom is het niet de bedoeling dat jij en je vriendinnen in de sauna jullie weekend bespreken. Probeer stil te zien of zachtjes te kletsen, je wilt tenslotte geen boze blikken van buren, toch?

Lekker comfortabel Je gaat naar een wellness resort, geen gala! Laat je mooiste outfit dus thuis, en ga voor comfortabel. Een joggingbroek en zachte sweater zijn prima, je hebt toch geen zin om je na het ontspannen weer in die strakke skinnyjeans te wringen of op torenhoge hakken te moeten lopen?

Verder ontspannen Uren doorgebracht in het resort en tijd om naar huis te gaan? Zorg dan dat je na die uren ontspanning geen afspraken hebt staan. Je komt waarschijnlijk een beetje duf thuis en zult geen energie of zin meer hebben om uit te gaan of uiteten te gaan met je ouders. Blijf die relaxte flow vasthouden en neem nog een paar uur voor jezelf. Ga lekker op de bank liggen met een healthy snack en je favoriete serie, en geniet nog even na.

Bronnen:

https://www.top10sauna.nl

http://www.vriendin.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com