U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Zomervakantie en kinderen

kinderen en vakantieZomervakantie duurt minimaal zes weken. Heerlijk dat de kinderen gezellig thuis zijn en alle vrijheid hebben om de hele dag te doen wat ze willen. Leuk voor de kinderen en een uitdaging voor de ouders. Want, als je als ouders beiden werkt, is de vraag: hoe zorg je voor goede opvang in deze periode?

Bij de meeste gezinnen in Nederland blijft (afwisselend)  één van de ouders thuis in de zomerweken. Er zijn kinderen die op zomerkamp gaan en/of de hulp van opa en oma wordt ingeroepen. Ook vrienden of buren worden ingeschakeld. De steun van de werkgever wordt zeer op prijs gesteld, door bijvoorbeeld meer thuis te werken, flexibel met de werkuren om te gaan of de mogelijkheid van. meer vakantiedagen.

Het vinden van een goede oppas is niet gemakkelijk. Deze persoon moet naast beschikbaar ook betrouwbaar zijn en leuk om kunnen gaan met de kinderen. Care.com helpt ouders bij het vinden van een goede oppas die past bij het gezin zodat iedereen deze lange zomervakantie goed door komt.

Kwantitatief onderzoek van Care.com onder 164 Nederlandse ouders met kinderen tussen de drie en achttien jaar oud.
Tien tips voor leuke activiteiten tijdens de zomervakantie

Dé tip is om vooruit te plannen. Bedenk nu alvast dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben tijdens de vrije zomerweken. Hieronder tien tips ter inspiratie:

  1. Pak een kaart van Nederland en onderstreep alle leuke plekken die je wilt zien.
  2. Maak een fotoboek of een familiejaarboek. Verzamel alle foto’s en leuke verhalen van de dingen die jullie dat jaar hebben gedaan.
  3. Maak een wandeling en maak een collage van natuurlijke objecten die je onderweg gezien, gefotografeerd en gevonden hebt.. Dit kunnen bijvoorbeeld bladeren, bloemen of mooie veren zijn.
  4. Maak een moestuin met kruiden en groenten. Gebruik een stukje tuin waar de zon goed schijnt en plant hier kruiden en groenten zodat de kinderen deze kunnen verbouwen en verzorgen.
  5. Speel minigolf of maak je eigen course in de tuin. Doe dit met dozen en andere materialen die je maar kunt bedenken. Maak de course zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt.
  6. Bak cupcakes en decoreer deze.
  7. Organiseer je eigen Olympische spelen. Verzamel alle vrienden en doe verschillende sporten.
  8. Maak een circus in je achtertuin waarbij kinderen zich kunnen verkleden als clowns en dieren. Je kunt dit zo gek mogelijk maken, met zoveel schmink als je wilt!
  9. Organiseer een chique high-tea party. Laat de kinderen zich netjes kleden, schenk thee in mooie kopjes en eet zelfgemaakte hapjes, zoals bijvoorbeeld de cup cakes die de kinderen eerder hebben versierd.
  10. Pak een saaie bruine papieren zak en vraag de kinderen wat ze er allemaal mee kunnen doen. Je zult verbaasd zijn over de leuke ideeën waar ze allemaal mee komen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com