U bevindt zich hier: Home » kind en media » Veilige app tips voor kinderen

Veilige app tips voor kinderen

Geschreven door Elenea

kinderen en veilige appsVeilige app tips voor kinderen want de zomervakantie staat voor de deur, en dat betekent zeker minimaal 6 weken lang spelen, lezen, puzzelen en ravotten. Dankzij spelletjes en video’s op pc, tablet of smartphone hoeven kinderen zich nooit meer te vervelen, ook niet tijdens regenbuien of eindeloze autoritten. Met deze vijf tips laat je je kinderen zich vermaken op een fijne en verantwoorde manier.

Tips van Trees De Bruyne van Wanagogo, het digitale platform van Studio 100, vijf tips voor een zomer vol speel-, kijk- en leesplezier.

Vijf app tips voor veilig en verantwoord gebruik

 1. TIP 1: Selecteer veilige apps
  Heb je liever niet dat je kind via online spelletjes in contact komt met reclame of met de verkeerde mensen? Kijk dan voor je een spel downloadt naar een aantal specifieke eigenschappen.
  – Zit er bijvoorbeeld reclame in de app?
  – Of misschien heeft het spel in-app-aankopen? Let dan extra op, de afgelopen jaren stonden er meerdere verhalen in de media over kinderen die per ongeluk vele euro’s kwijtspeelden met in-app-aankopen. Het goede nieuws is, dat je in het instellingenmenu van je tablet of smartphone deze in-app-aankopen kan blokkeren.
 2. TIP 2: Bescherm de privacy van je kind
  Heeft de app een chatfunctie, kijk dan ook naar het soort chat. Je hebt bijvoorbeeld ‘white listed’ chat, waarbij kinderen zelf zinnen kunnen maken op basis van een vaste woordenlijst.
 3. TIP 3: Kijk hoe games bijdragen tot de ontwikkeling
  Er zijn niet alleen gevaren, games geven je kinderen ook de kans om positieve vaardigheden aan te leren. Meer dan puur kennis op te doen, is het voor kinderen in digitale tijden belangrijk te leren waar ze kennis kunnen zoeken en hoe ze die kunnen verwerken. Gaming en het aanleren van digitale vaardigheden is een uitstekende basis.
 4. TIP 4: Zoek apps die ook offline iets bieden
  Lange autotrip of vliegtuigreis voor de boeg? Zorg dat je voldoende afwisseling bij hebt voor je kroost. Met een paar kleurpotloden, een blocnote en een iPad of smartphone zijn de mogelijkheden eindeloos. Lang niet alle apps zijn ook offline beschikbaar.
 5. TIP 5: Gamen is goed, maar niet te lang
  Heb je wel eens het gevoel dat je kind te lang zit te gamen? Als ouder is het belangrijk je kinderen goed te begeleiden. Stel duidelijke regels voorop, en leg die ook uit. Spreek bijvoorbeeld een tijdsduur af. Misschien wil je ook liever niet dat je kind nog vlak voor bedtijd spelletjes speelt. Maak van tevoren hier afspraken over.
 • de Wanagogo Bioscoop, veilig chatten met vriendjes én er zijn tal van activiteiten zoals de deathride, pogosticken en zwemmen in zee.
 • WanagogoMixx, de Studio 100 video- en bibliotheek, wordt een stuk gebruiksvriendelijker en staat dus garant voor uren kijk- en leesplezier.
 • In WanagogoBoss kunnen ouders o.a. instellen hoe lang hun kinderen mogen spelen en kunnen ze via de app ook volgen welke vaardigheden hun kinderen spelenderwijs ontwikkelt.
 • Ervaar het zelf bij : wanagogo.com/nl/nl/home

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com