U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Creatieve kinderen knutseltips

Creatieve kinderen knutseltips

Geschreven door Elenea

Creatieve kinderen knutselen het liefst samen met hun ouders. Ieder kind is creatief op zijn/haar eigen manier. Een onderzoek onder 500 Nederlandse moeders en hun kinderen tussen één en twaalf jaar oud, laat zien dat moeders en leerkrachten de grootste invloed hebben op de creativiteit van kinderen. Ook blijkt positieve aandacht voor de creaties van kinderen een grote stimulans om te gaan knutselen en kleuren.

creatieve kinderen

Creatieve kinderen knutselen

Creatieve tips:

  1. Kleurproducten – potloden, stiften en waskrijtjes zijn favoriet! Kleur eens wat anders met de onderstaande ideeën:
  • Tape meerdere kleurpotloden, stiften en waskrijtjes aan elkaar voor gegarandeerd regenboogplezier. Zo kan een kind vormen en lijnen tekenen met meerdere kleuren tegelijk.
  • ‘Tie-Dye’ creaties. Bind keukenpapier of stof op verschillende plaatsten vast met elastiekjes en laat je kind deze daarna bekleuren met Crayola viltstiften. Besprenkel de stof of het papier daarna met water (met behulp van een spray of een kwast), snijd vervolgens alle elastiekjes los en laat het drogen. Je kind zal verwonderd zijn over het resultaat!
  • Draai een waskrijtje ondersteboven. Laat je kind met de achterkant van het krijtje cirkelvorige stippen maken.
  • Vind gratis Crayola kleurplaten op crayola.com en print deze. Laat je kind uit de vele Crayola kleurtjes kiezen om hun favoriete karakters tot leven te laten komen. Er zijn allerlei leuke thema’s zoals ‘zomerplezier’, Disney prinsessen of Mickey Mouse en zijn vriendjes.
  1. Verftools – verf en kwasten: Door verschillende basiskleuren verf met elkaar te mengen leren kinderen hoe zij zelf hun eigen bijzondere en unieke kleuren kunnen maken.
  2. Glitter, lijm en plakband: Ga naar buiten en verzamel bloemen, bladeren of wat voor leuks je ook maar kunt vinden in de natuur. Maak er een mooi kunstwerk van met glitters, lijm en plakband.
  3. 71% van de moeders vindt dat aandacht voor de werkjes kinderen aanmoedigt om nog meer te kleuren en knutselen. Dus laat je kind merken dat je onder de indruk bent en hang de knutselwerkjes op zodat iedereen ze kan zien!

Laat je inspireren door de Crayola video.

https://www.youtube.com/watch?v=-Q47mhlgxtQ&feature=youtu.be

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com