U bevindt zich hier: Home » hobby » Ruime border vol papavers

Ruime border vol papavers

Geschreven door Elenea
papaverveld

Ruime border vol papavers

Ruime border vol papavers geeft in de zomer een mooie pluktuin. De kleurige klaproos heeft een vrolijke invloed op kinderen als ze deze mogen plukken. Weet je dat er wereldwijd ongeveer zestig soorten zijn?

De slaapbol (Papaver somniferum) is een eenjarige papaver, die zich overal in de tuin uitzaait en bloeit van juni tot in augustus. De mooiste vind ik de papaver somiferum purple.
Het zaad van de slaapbol wordt op maanzaad broodjes gebruikt.

Ruime border vol papavers

Zaaien doe je in het najaar of in het voorjaar.

papaverveld

Hou je van veel kleuren, dan is de tweejarige oosterse papaver een goede keus, want die is er in heel veel verschillende tinten, van helderrood tot wit met een donker hartje en in bleekroze.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Judith januari 3, 2010 - 11:23 pm

Er zijn ook vaste papaverplanten!

Erg mooi 🙂

Reageer
Judith januari 3, 2010 - 11:28 pm

Vraag, niet perse om te publiceren: ik kwam op dit hele inspirerende blog tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor mijn 15 meter lange vlonder, op het westen (heel winderig), waar ik aan de buitenkant van de woning, wegens auteursrecht van de architect (eerste 10 jaar) nog geen spijker in de muur mag slaan. Tips voor balkons heb ik wel gevonden en daarvan zijn maar een klein aantal bruikbaar.. en 15 meter is zodanig lang dat je wel iets met een idee of indeling moet doen anders wordt het een rommeltje.. misschien heb jij nog een tip, blog, site voor mij ?

Keep up the good work, heel leuk blog.

Groet,

Judith

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com