U bevindt zich hier: Home » eropuit » Middeleeuwen in Amsterdam

Middeleeuwen in Amsterdam

Geschreven door Elenea

middeleeuwen 2Middeleeuwen beleven tijdens het Middeleeuws Spektakel op 15 en 16 augustus 2015 in het Amsterdamse Bos. Een weekend lang kunnen bezoekers van alle leeftijden in een prachtig Middeleeuws dorp genieten van stoere ridders op paarden, roofvogelshows en van verschillende muzikale optreden. De ridders en jonkvrouwen bieden jong en oud een onvergetelijke dag in een oogstrelend mooie en authentieke Middeleeuwse setting.

Middeleeuwen in Amsterdam

Het Middeleeuws Spektakel is een rondreizend tweedaags evenement en deed eerder al Dordrecht aan, waar bezoekers genoten van de sfeervolle ambiance en bijzondere Middeleeuwse activiteiten.

  • Bij ’t Ambachts Ghylde kunnen bezoekers verschillende ambachten uit de Middeleeuwen bekijken en uitproberen. Van mandenvlechten tot vuur maken of het proeven van heerlijke Middeleeuwse snoepjes: hier zie je allerlei leuke ambachten en producten uit de Middeleeuwen.
  • Bij smederij Roodbaert kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Net als in de Middeleeuwen is er een sprookspreker aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.
  • Geen Middeleeuws Spektakel zonder sfeervolle muziek! De Keltische Pagan Rock Band The Dolmen zweept het publiek op met een enorme energie en veelzijdige muziek. Van traditionele Keltische liederen tot sfeervolle ballads of eigen songs: de muziek van The Dolmen zal een breed publiek aanspreken. Ook Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt, is van de partij. De Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.
  • Pyrates! is een zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen piraat elektrische folk rock muziek opgelegd hebben bij mede-piraten en onfortuinlijke landrotten. Gewapend met gitaar, bas, drums en fiddle treden deze fortuinlijke heren op in vol piraat ornaat om allerlei liederen te zingen met een hoog ARRRR gehalte.
  • Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

Het Middeleeuws Spektakel is een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com