U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek

Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek

Geschreven door Elenea

zakdoekkunst Ted Storm Spring of Desire detail minZakdoekkunst in diverse technieken, materialen en uitdrukkingsvormen. Hiermee wordt getoond de emotie die verbonden is met de zakdoek.

Zakdoekkunst in Museum de Kantfabriek

Vijf textielkunstenaars en een glaskunstenaar presenteren werken met als inspiratiebron de zakdoek. De zakdoek presenteert zich niet alleen als gebruiksvoorwerp. Naast de presentatie van de functie van de zakdoek door de eeuwen door Bets Geelen laat Museum de Kantfabriek zien dat diverse moderne kunstenaars de zakdoek in hun objecten hebben verwerkt. De tentoonstelling laat diverse technieken, materialen en uitdrukkingsvormen zien. Er is een soort verstilling in de werken te ervaren. De verbeelding in deze tentoonstelling rond het thema van de zakdoek reikt verder dan een oppervlakkig vasthouden van vreugde of verdriet.

zakdoekkunst Willy Schut Vergane Glorie 2014 min

zakdoekkunst Willy Schut Vergane Glorie 2014 min

Ted Storm-van Weelden (Rotterdam, 1951)
Quiltkunstenaar
en quiltdocent.

Thea Zweerink (Doetinchem, 1962)
Haar schilderijen en installaties staan in het teken van herinneren, gedenken en in samenhang daarmee, van de dood. Als uitgangspunt voor haar werk gebruikt ze vafoto’s van vroeger. De mensen staan daar zo statisch op; dat vindt ze interessant.

Irma Frijlink (1951)
Irma is van huis uit een textielkunstenaar en maakt twee- en driedimensionaal werk met textiele componenten.

Willy Schut (1952), autodidact, kunstenares met passie voor textiel en borduren.

Jacqueline van Bergeijk (Wageningen, 1962)
Haar werken zijn ruimtelijke beelden van stof en gaat over kwetsbaarheid, kracht, verleden, vrouwelijkheid en herinneringen.

Nataliya Vladychko (Oekraïne)
Beeldend glaskunstenaar Nataliya Vladychko wil controle houden. Zij tracht, door optimale beheersing van het ambacht, de werking van het toeval te begrijpen. Vanuit klassieke en hedendaagse technieken, historische en persoonlijke artistieke uitgangspunten, vond ze haar eigen stijl. Binnen haar oeuvre is de natuur het belangrijkste thema.

Voor meer informatie zie

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com