U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Permanent ontharen en verschil IPL en Laser

Permanent ontharen en verschil IPL en Laser

Geschreven door Elenea

permanent definitief ontharenPermanent ontharen, is dat een droom? Dat je je oksels en je benen niet meer hoeft te scheren? Dat je je mannelijke snor op je vrouwelijke bovenlippen niet meer hoeft te epileren? Of zomers dan, als je in je bikini op het strand wil liggen? Zou je dan je bikinilijn niet steeds te hoeven harsen? Dat zou een droom zijn voor vrouwen die veel last hebben van mannelijke hormonen die haargroei veroorzaken. Maar ook mannen kunnen gelukkig worden wanneer zij niet meer hoeven te scheren, epileren of harsen.

Permanent ontharen en verschil IPL en Laser

Gelukkig biedt de technologie van nu andere, nieuwe mogelijkheden.

Wat, als je teveel aan androgenen hebt?

Je weet dat iedereen in bepaalde mate ‘lichaamshaar’ heeft. En dat je daar niet voor hoeft te schamen. Toch staat het niet sjiek. Het komt inderdaad door een mannelijk hormoon, die er voor zorgt dat het nauwelijks zichtbare haar ineens wel zichtbaar is. Dit mannelijke hormoon wordt androgenen genoemd. Sommige mannen èn vrouwen hebben hierdoor bijna overal haar op hun lichaam. En dat vinden wij over het algemeen niet prettig. Niet iedereen heeft hier even veel last van. Als je er veel last van hebt, dan komt dit vooral door erfelijkheid, extra hormonen en leeftijd.

Kortom liever glad, ontharen, dan een vacht zoals een dier

We gaven het al aan: wij vinden het niet prettig, wanneer heel ons lichaam bedekt is met lichaamshaar. Vooral voor vrouwen lijkt het een schande. Het voldoet niet aan ons ideale beeld (mooi kaal en een glad lichaam). Lichaamshaar is lelijk, vies en wordt vergeleken met dieren. Dat wordt dus met zijn allen scheren, epileren en harsen. Voor sommige mensen is scheren een dagtaak. Dit vormt een bron van ergernis. Heb jij dat nou ook, dan kun je overwegen om te kiezen voor permanente ontharing.  Middels deze blogpost leg ik uit wat er bij permanent ontharen gedaan wordt, welke twee behandel technologieën er bestaan en wanneer je beter voor de een of juist voor de andere behandeling kan kiezen.

Hoe kun je permanent ontharen?

Er zijn twee technologieën om voorgoed onthaard te worden. Laser is de afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.  IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light. Bij beiden wordt er gebruik gemaakt van lichtenergie ofwel selectieve foto-thermolyse. Dit licht zorgt ervoor dat haarzakjes onder je huid kapot gemaakt worden. Eventuele nieuwe haren kunnen niet meer uit het zakje groeien.

Wat is het verschil tussen deze twee technologieën, die hetzelfde willen?

De doelstelling is hetzelfde, maar de behandeling is wel degelijk anders. Je moet rekening houden dat ondanks IPL goedkoper en minder pijnlijk is, laser minder behandelingen en meer effect heeft. Je zult altijd rekening moeten houden dat niets 100% permanent is. Een goede behandelaar zal daarom de term ‘permanente reductie van haar’ gebruiken. Permanente reductie verwijst naar permanente vermindering van haargroei.

verchil Laser en IPL

Voor welke behandel technologie moet ik kiezen?

Of je nu voor laser (de pijnlijke) of de IPL (de goedkope, maar vele nodige behandelingen) kiest, je moet er rekening mee houden dat haar altijd terug kan komen. Wat je doet bij de behandeling is dat het gros van het aantal zakjes kapot gemaakt worden, maar dat er altijd een enkel zakje overleeft. Deze zorgt ervoor dat één in de zoveel tijd je toch moet gaan laseren of IPL’en. Het is beter dan dat je weer meerdere keren per dag moeten scheren, epileren of harsen.

Welke behandeling voor jou het beste resultaat geeft, heeft met jouw huid te maken.

Vooral vroeger was ontharen met een laser geschikter voor mensen met een lichte huid en donkere haren. Gelukkig haalt de techniek dit in en zijn er ook laserapparaten, die geschikt zijn voor mensen met een donkere huid. • Wanneer de oppervlakte waar de haren op je huid bevinden groter is, dan kan IPL de voorkeur zijn, omdat deze meerdere haren tegelijk kan behandelen. • Sommige behandelaars kiezen er ook voor om IPL en laser te combineren.

Tot slot

Het is voor schoonheidsspecialisten met BIG registratie meer betaalbaar geworden om ook laser en IPL aan te bieden, doordat de bijbehorende apparatuur goedkoper is geworden. Om die reden zie je een groei aan praktijken waar ontharingsbehandelingen met laser en IPL worden aangeboden. Het nadeel is dat deze ondanks BIG geregistreerde specialisten geen toezicht hebben van een arts die weet hoe de apparatuur werkt. Wanneer de specialist de laser- eb IPL- apparatuur niet goed gebruikt, dan kan dat ernstige gevolgen voor jou als patiënt hebben.  Bedenk dus goed door welke behandelaar je laat behandelen. Overleg met de behandelaar waarom hij een bepaalde behandeling aan jou adviseert.

Bron:
pourtous.nl 
idealbody.nl 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com