U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Fietsen als hobby

Fietsen als hobby

Geschreven door Elenea

fietsen als hobbyFietsen als hobby in Nederland, want wij zijn een echt fietsland. Wij Nederlanders houden van fietsen en leren dit van jongs af aan. Fietsen is goed voor je conditie en lichaam en daarnaast ook nog eens erg leuk om te doen.  Fietsen heeft in Nederland een enorm sociaalaspect. Mensen vinden het leuk om met elkaar te fietsen en je ziet dan ook regelmatig fietsclubjes die gezellig samen op pad zijn.

Fietstocht

Zo’n 52 procent van de Nederlanders maakt wel eens een fietstocht. Is het lekker weer buiten en heeft u niets te doen? Maak eens een fietstocht alleen of met anderen. Fietsen kan ontspannend werken en het is de ideale manier om een omgeving te verkennen. Vaak heb je in je eigen omgeving al een mooi gebied dat ideaal is voor een leuke fietstocht.

Fietsen op vakantie

Ook op vakantie is een fiets geschikt om de omgeving te verkennen. Veel mensen nemen hun fiets mee op vakantie of huren ter plekke een fiets. Je kunt met de fiets namelijk meer ontdekken dan met de benenwagen en met de auto kun je niet overal komen. Ook is fietsen een veel aangenamere manier om een plek te ontdekken dan met het openbaar vervoer, het is luchtiger en daarnaast ook actiever (ideaal om tegelijkertijd de vakantiekilo`s aan te gaan).

Fietsen is gezond

Een half uurtje per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden. Daarnaast heeft fietsen een positieve invloed op schonere bloedvaten en je hersenen, ook vermindert fietsen de kans op diabetes en zorgt het voor minder stress. Aan een half uurtje per dag kom je snel door op de fiets naar je werk te gaan of even een boodschapje met de fiets te doen.

Transportfietsen

De fiets waarop je fietst heeft ook een grote invloed op hoe vaak je fietst. Een fiets met een transportrek is ideaal voor een fietstocht of om boodschappen te doen. Je kunt een leuke krat of mand op het transportrek zetten en daar de benodigde spullen inzetten. Ben je nog op zoek naar een nieuwe fiets? FietsenExpert heeft een ruim aanbod aan kinder-, maar ook damesfietsen: http://www.fietsenexpert.nl/damesfietsen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com