U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Eigen sauna bouwen tips

Eigen sauna bouwen tips

Geschreven door Elenea

Eigen sauna bouwen tips. Wie wil het nu niet: een eigen privésauna in de tuin? Je kunt natuurlijk voor de ‘makkelijke’ weg kiezen en bijvoorbeeld een kant en klare infraroodcabine kopen, maar voor de echte doe-het-zelvers onder ons is het bouwen van een eigen sauna wellicht een veel grotere en ook leukere uitdaging.

Tips voor het bouwen van een sauna
 Wanneer je besluit om zelf een sauna te gaan bouwen, zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waarop je moet letten. Hieronder hebben we korte tips verzameld die je een stuk op weg kunnen helpen:

  • Begin in de eerste plaats met het maken van een gedetailleerde schets/tekening van de ruimte in combinatie met de sauna. Houd rekening met obstakels, zoals ramen, leidingen, etc.
  • Bepaal de plek waar je de sauna wilt gaan bouwen. Is de ondergrond waterpas en is er (de mogelijkheid tot) geaarde stroomvoorziening?
  • Denk na over het type sauna dat je wilt gaan bouwen. Heb je liever een houtgestookte sauna of gaat je voorkeur uit naar een infrarood sauna?
  • Bouw nooit tegen bestaande muren om condensproblemen te voorkomen.
  • Houd altijd extra ruimte voor isolatie in gedachten.
  • Zorg voor voldoende stahoogte in de sauna. Warmte stijgt namelijk op, dus richting het plafond wordt het alsmaar warmer. Het is belangrijk om hiervan 10 centimeter verwijderd te blijven.

Met een sauna kun je maximaal ontspannen in je eigen tuin of huis. En een zelfgebouwde sauna geeft natuurlijk wel het ultieme zelfvoldane gevoel.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Alex december 7, 2015 - 11:37 am

Handige tips! Nu de ruimte nog om het thuis te bouwen 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com