U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Museum de Kantfabriek met exposities en meer

Museum de Kantfabriek met exposities en meer

Geschreven door Elenea

museum de kantfabriekMuseum de Kantfabriek in Horst organiseert regelmatig exposities en handwerk cursussen. Naast de lopende tentoonstelling ‘Steken in de Ruimte’ van Ans Verdijk (t/m 7 februari 2016)  start op 13 december 2015) een mooie expositie met bidprentjes als thema: Ter Herinnering. Deze prentjes vertellen veel over de gestorven mens en zijn/haar familierelaties, gebruiken en gewoonten, modeverschijnselen en tijdgeest. Er worden een groot aantal bijzondere bidprentjes tentoongesteld. Er zijn ook bidprentjes te zien met foto’s van de bijbehorende oude graven. Het oudste originele prentje stamt uit 1841 en is uitgereikt bij de uitvaart van Anna Gertrudis Graus.
Ter Herinnering: van 13 dec. t/m 21 febr. 2016.

Museum de Kantfabriek in Horst

Ter herinneringNaast de bidprentjes worden ook beeldhouwwerken van Piet Siebers tentoongesteld. Piet is al meer dat 25 jaar beeldhouwer, hij heeft een atelier in Oirlo, genaamd p.ART.s. Siebers vervaardigt overwegend houten kunstwerken. Piet heeft een katholieke opvoeding gehad en nog steeds spreken de prachtige verhalen en de sfeer in de kerken hem aan.

Zoals bidprentjes vragen om te overwegen is het werken met hout voor Piet ook een vorm van mediteren. Het is een mentaal en fysiek proces. Hij laat in zijn werken iets van zichzelf zien hetgeen de toeschouwer tot nadenken kan stemmen.

Voor meer info:

Het cursusaanbod van De Kantfabriek kun je hier vinden. Er zijn cursussen/workshops voorvolwassenen en kinderen.
EWnkele voorbveelden zijn:

 • Kleding maken
 • Sieraden vilten
 • Zeefdrukken op stof
 • Punchen
 • Werken met verdwijnfolie
 • Amerikaans Patchwork en Quilten
 • Pronkrol (Snuffelcursus borduren)
 • Sokken breien

Voor kinderen:

 • T-shirt stempelen
 • Naaldvilten van een beestje
 • Kantklossen
 • Punchen

Voor verdere informatie over de cursussen, kijk je op museumdekantfabriek.nl/cursussen

Piet Siebers

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com