Gerelateerde artikelen

  • Kinderpartijtje organiseren met thuisbioscoop Kinderpartijtje organiseren met thuisbioscoop
  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
  • Patroon poppenkleding zelf maken tip Patroon poppenkleding zelf maken tip
  • Lakstempelen met lakstaafje en lakstempel Lakstempelen met lakstaafje en lakstempel
  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Borden snel voorverwarmen doe je zo Borden snel voorverwarmen doe je zo
eropuit

Liefde en vriendschap van Lady Susan

liefde en vriendschap filmtip

Liefde en vriendschap, LoveĀ and Friendship, is een vals en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. Lady Susan trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman geeft het oer-Britse verhaal een bruisende impuls.

Liefde en vriendschap filmtip

Lady Susan is een korte briefroman. Het verhaal draait om het zelfzuchtige gedrag van Lady Susan Vernon, een weduwe die al flirtend op zoek gaat naar passende echtgenoten voor haarzelf en haar jonge dochter. De “diepere laag” in het boek laat de lezer zien hoe gedetailleerd Austen het gedrag van de beschreven personages weergeeft die reageren op de brieven die ze krijgen. Zo is de pionierster Lady Susan beslist geen “vlak karakter”: haar gedrag verandert mee met de geadresseerde van haar brieven. Ook uit de brieven die Lady Susan zelf ontvangt wordt een deel van haar karakter duidelijk, namelijk de wijze waarop ze wordt gezien door anderen.

Bekijk de trailer :

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?