Gerelateerde artikelen

  • Haarspeld maken met zoetwaterparels en lijm Haarspeld maken met zoetwaterparels en lijm
  • Sieraden maken met handige tangen tip Sieraden maken met handige tangen tip
  • Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeelding Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeelding
  • Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc
  • Patroon roos haken met leuke haakpatronen Patroon roos haken met leuke haakpatronen
  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
hobby

Sieraden van zilverklei, Art Clay Silver

zilverkleiSieraden van zilverklei is een speciale techniek overgewaaid vanuit Japan om zelf sieraden (bijous) op een eenvoudige manier  te maken. De nieuwe techniek is Art Clay Silver. De klei wordt omgezet in 99,9 procent zilver zodra het de oven in gaat. Bij de onderstaande links kan je alle benodigde materialen online kopen en een startersset (starterskit). Ook informatie is te bestellen in de vorm van video of boekjes.

Sieraden van zilverklei

Zilverklei bestaat uit microscopische kleine deeltjes zilver, organisch bindmiddel en water. Het water verdampt bij het drogen en het organisch bindmiddel vergaat bij het bakken, zodat er 99,9% zilver overblijft. Zilverklei voelt aan als “gewone” klei en is ook op dezelfde manier te verwerken. Alleen de manier van bakken is anders. Dit kan op drie manieren: in een (keramiek)oven (vanaf 650 °C), met een brander of op het gasfornuis. Art Clay Silver vraagt wel enige instructie omdat de klei snel droogt en eenmaal gedroogd kan het niet meer worden gevormd.  (Handleiding Art Clay Silver)
Advies is dus: maak eerst een proef met gewone klei, zodat je precies weet wat je met de echte zilverklei moet doen.

Je kan ook eerst naar een workshop van Nonsoesa en dan met de startersset er thuis mee aan de slag.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?