U bevindt zich hier: Home » hobby » Diorama kaarten met doorkijkjes

Diorama kaarten met doorkijkjes

Geschreven door Elenea

Bron: beccysplace.blogspot.nl

Diorama kaarten hebben als het ware een ‘doorkijkje’. In het woordenboek wordt het woord diorama omschreven als “er doorheen kijken”. Je zou de dioramakaarten daarom ook wel “doorkijkjes” kunnen noemen. De dioramakaarten zijn opgebouwd uit een tweetal kaarten. Door voor de binnenkaart en de buitenkaart contrasterende kleuren te gebruiken, krijg je een heel speciaal effect. Helemaal als je de binnenkaart gaat bewerken.

Diorama kaarten maken

Voor een dioramakaart kun je kant en klare vormkaarten kopen die al voorgesneden zijn. Je hoeft ze dan alleen nog in elkaar te zetten en de bijbehorende plaatjes van het knipvel erop te plakken. Maar de kaarten zijn ook heel makkelijk zelf te maken, waarbij je dus zelf de kleurencombinaties kunt maken en zelf bepalen welke passepartout je gaat gebruiken.
De meest simpele vormkaart om te gebruiken is een simpele passepartout kaart.
Je moet vooraf bekijken wat je als achtergrond wilt gebruiken om te bepalen welke vorm het passe-partout het beste past.
Let tijdens het werk goed op waar je de plaatjes gaat vastmaken. Als je plaatjes hebt die van twee kanten te zien zijn dan moeten ze wel op elkaar geplakt worden met een stukje kaart ertussen.

  • Om een indruk te krijgen en wat er allemaal mogelijk is kun je hier klikken.
  • Wil je er mee aan het werk, dan vind je hier voorbeelden met werkomschrijving en de mogelijkheid om benodigdheden te bestellen.
  • Bouwplaten om een diorama kaart te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com