U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept drollen om op te eten

Recept drollen om op te eten

Geschreven door Elenea

bolussen

Recept drollen en bolussen om op te eten. Ik vind het niks, maar kinderen vinden het gaaf …… en lekker, want de bolussen kan je bestrooien met suiker en kaneel.

Recept drollen om op te eten

  1. Kneed 500 gram broodmix,
  2. 25 gram boter,
  3. 300 ml lauwwarm water (of iets meer) en
  4. 1 eetlepel bruine suiker tot een glad en soepel deeg.
  5. Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, in de huiskamer 30 minuten rijzen.
  6.  Strooi wat meel op de aanrecht en
  7. kneed en rol het deeg tot een dikke worst.
  8. Verdeel de dikke worst in 10-12 stukken.
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  10. Leg bakpapier op de ovenlade.
  11. Rol en trek een deegstukje met je handen en vingers tot een lange stevige slang en rol deze tot een drol.
  12. Leg de drol op de bakplaat.
  13. Doe dit met alle deegstukjes.

In een pannetje smelt je 30 gram boter met 4 eetlepels bruine suiker en strooi hier wat kaneel door. Smeer hiermee de drollen in. Niet morsen!
Bak de drollen in 15 minuten bruin.
Laat ze even afkoelen en dan ………… opeten die bolussen !!!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

veldhuizen juli 27, 2010 - 1:17 pm

Wel water bij broodmix doen, anders krijg je geen soepel deeg. Melk kan ook

Reageer
lenny juli 24, 2015 - 1:29 pm

… lekker hoor !!

Reageer
Merthe juni 13, 2016 - 9:53 am

Ik ben een zeeuwsvlaamse van geboorte en wordt helemaal blij van een bolus!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?