Recept drollen en bolussen om op te eten. Ik vind het niks, maar kinderen vinden het gaaf …… en lekker, want de bolussen kan je bestrooien met suiker en kaneel.
Recept drollen om op te eten
- Kneed 500 gram broodmix,
- 25 gram boter,
- 300 ml lauwwarm water (of iets meer) en
- 1 eetlepel bruine suiker tot een glad en soepel deeg.
- Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, in de huiskamer 30 minuten rijzen.
- Strooi wat meel op de aanrecht en
- kneed en rol het deeg tot een dikke worst.
- Verdeel de dikke worst in 10-12 stukken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg bakpapier op de ovenlade.
- Rol en trek een deegstukje met je handen en vingers tot een lange stevige slang en rol deze tot een drol.
- Leg de drol op de bakplaat.
- Doe dit met alle deegstukjes.
In een pannetje smelt je 30 gram boter met 4 eetlepels bruine suiker en strooi hier wat kaneel door. Smeer hiermee de drollen in. Niet morsen!
Bak de drollen in 15 minuten bruin.
Laat ze even afkoelen en dan ………… opeten die bolussen !!!
3 reacties
Wel water bij broodmix doen, anders krijg je geen soepel deeg. Melk kan ook
… lekker hoor !!
Ik ben een zeeuwsvlaamse van geboorte en wordt helemaal blij van een bolus!