Gerelateerde artikelen

  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
  • Cappuccino cacao figuren maken met sjabloon Cappuccino cacao figuren maken met sjabloon
  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
hobby

Recept drollen om op te eten

bolussen

Recept drollen en bolussen om op te eten. Ik vind het niks, maar kinderen vinden het gaaf …… en lekker, want de bolussen kan je bestrooien met suiker en kaneel.

Recept drollen om op te eten

  1. Kneed 500 gram broodmix,
  2. 25 gram boter,
  3. 300 ml lauwwarm water (of iets meer) en
  4. 1 eetlepel bruine suiker tot een glad en soepel deeg.
  5. Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, in de huiskamer 30 minuten rijzen.
  6.  Strooi wat meel op de aanrecht en
  7. kneed en rol het deeg tot een dikke worst.
  8. Verdeel de dikke worst in 10-12 stukken.
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  10. Leg bakpapier op de ovenlade.
  11. Rol en trek een deegstukje met je handen en vingers tot een lange stevige slang en rol deze tot een drol.
  12. Leg de drol op de bakplaat.
  13. Doe dit met alle deegstukjes.

In een pannetje smelt je 30 gram boter met 4 eetlepels bruine suiker en strooi hier wat kaneel door. Smeer hiermee de drollen in. Niet morsen!
Bak de drollen in 15 minuten bruin.
Laat ze even afkoelen en dan ………… opeten die bolussen !!!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?