U bevindt zich hier: Home » Cocktails maken recept en tips

Cocktails maken recept en tips

Geschreven door Elenea

recept cocktail margarita

Cocktails maken met recept en tips  om zelf heerlijke cocktails te maken. We wachten er allemaal op: een zonnige zomer. Misschien ga je de zon liever opzoeken. Een verre vliegvakantie naar een warm land. Daar lig je dan aan het zwembad onder een helderblauwe lucht. Je loopt naar de bar en bestelt een heerlijke cocktail. Heb je deze luxe niet? Ook thuis kun je genieten van de lekkerste cocktails! Deze kun je zelf maken en smaken vaak net zo lekker. Nodig je vriendinnen uit en ga aan de slag met het maken van cocktails. Naderhand drink je deze gezellig samen op in de tuin. Zo geniet jij ook even van dat heerlijke vakantiegevoel! Maar hoe maak je nu eigenlijk zelf cocktails? Je kunt kiezen voor de klassieke cocktails zoals de margarita en de cosmopolitan, maar je kunt ook nieuwe recepten uitproberen. Hier geven we je tips voor het maken van cocktails!

Wat heb je nodig?

Als je het echt professioneel wilt aanpakken zijn er verschillende handige benodigdheden voor het maken van cocktails. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een cocktail shaker. Hierin kun je je cocktails shaken met ijs. Ook een strainer is een handig hulpmiddel. Dit is een zeefje waardoor je je cocktail in het glas giet. Pulp en pitjes blijven achter en zo kun je genieten van alleen het heerlijke drankje. Wil je een cocktail maken met limoensap? Dan mag een citrusknijper niet ontbreken! Hiermee kun je makkelijk een limoen uitknijpen boven je cocktail shaker. Met een jigger meet je de perfecte hoeveelheid van je ingrediënten af. Met dit barmaatje zorg je voor de perfecte smaakbalans in jouw cocktail. Begin je net met het zelf maken van cocktails? Dan kun je ook beginnen met de spullen die je al in huis hebt. Een normale handpers voor je limoen volstaat bijvoorbeeld ook. En een blender kan wonderen verrichten voor je cocktails!

Het maken van cocktails

Als je de juiste ingrediënten hebt verzameld, is het maken van cocktails helemaal niet moeilijk! Maar hoe maak je nu de perfecte margarita of cosmopolitan cocktail?

De margarita maak je met:

  • 30 ml tequila
  • 30 ml triple sec
  • 30 ml suikersiroop en vers sap van 1,5 limoen.

Dit meng je goed in de cocktail shaker. Door het zeefje giet je de cocktail in een gekoeld glas. Op de klassieke manier serveer je de margarita met een zoutrandje, maar een suikerrandje voldoet ook.

 

Voor de cosmopolitan gebruik je:

  • 30 ml vodka
  • 30 ml triple sec
  • 30 ml cranberrysap en het sap van een halve limoen.

Deze shake je weer door elkaar en schenk je uit in een gekoeld martiniglas. Ook de garnering mag niet ontbreken bij deze cocktail. De klassieke garnering voor de cosmopolitan is de sinaasappelzest.

 

Als je eenmaal weet hoe het werkt, geniet je binnen no-time van een heerlijke cocktail. Ga lekker samen met je vriendinnen aan de slag. Deze zomer mag niet voorbij gaan zonder heerlijke, zelfgemaakte cocktails!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com