U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Tomaten snel meer smaak geven in de oven

Tomaten snel meer smaak geven in de oven

Geschreven door Elenea
hoe tomaten meer smaak geven

Bron: desk7.net

Tomaten snel meer smaak geven in de oven in de winter. Een tomaat die door de zon gerijpt is heeft een veel intensere smaak dan de tomaat in de winter. Is de tomaat dus een beetje smaakloos, dan is dit dé tip om de smaak van de tomaat te verbeteren.
Meestal verliest groenten voedingsstoffen bij het koken. Maar bij tomaten is dat niet zo. Door verhitting worden de celwanden in de tomaat afgebroken waardoor meer natuurlijk pigment vrijkomt. Verse tomatensaus is dus gezonder dan rauwe tomaat. Lees meer bij natuurlijktomaat.nl

Tomaten snel meer smaak geven in de oven

Het toevoegen van een beetje olijfolie, aan de tomatensaus zorgt voor een nog betere opname via de darmwand. Weetje: een tomaat die verhit of gepureerd wordt, is dus net iets gezonder dan de verse tomaat al is.

  1. Snij de tomaat overdwars doormidden
  2. Besprenkel de tomaat met olijfolie, wat zout, peper en tijm
  3. Rooster de tomaten twee uur in de oven op 160 graden

Zo wordt de tomaat heerlijk van smaak en de warmte zorgt ervoor dan de vitaminen en mineralen beter vrijkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?