U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Expositie van textiel en quilts in Museum de Kantfabriek

Expositie van textiel en quilts in Museum de Kantfabriek

Geschreven door Elenea
recycled-fantasie-min

Tiel Janssen

Expositie van textiel en quilts in Museum de Kantfabriek.

22 november 2016 t/m 31 december 2016

‘Quilts van Arnout Cosman’

Arnout Cosman exposeert een twintigtal quilts met geometrische patronen en patronen afgeleid van foto’s of schilderijen. Arnout geldt als een autoriteit op het gebied van quilten. Zijn geometrische ontwerpen zijn gebaseerd op toegepaste wiskunde of eenvoudige, traditionele patronen die ruimte bieden om te experimenteren.Als Cosman zich laat inspireren door een foto gebruikt hij zijn computerprogramma om de afbeelding volledig automatisch in stukjes op te delen in duizend rechthoeken van verschillende afmetingen. Hij gebruikte deze techniek voor het eerst bij zijn quilt gebaseerd op het schilderij ‘Zonnebloemen’ van Claude Monet.
Arnout Cosman geeft zelf op 26 en 27 november tijdens de openingstijden uitleg over zijn quilts en zijn computerprogramma de Quiltassistant.

11 december 2016 t/m 09 april 2017

TEX-TIEL, Wearable Art van Tiel Janssen

Tiel Janssen uit Maastricht toont haar bijzondere kostuums en sieraden. Het is draagbare kunst gemaakt van zelf ontwikkelde materialen. Ze brengt drie kenmerken tot uitdrukking: het lichaam als drager, niets is normaal en alles is bijzonder. Zij heeft vanaf 2014 in Wellington (Nieuw Zeeland) een internationale naam opgebouwd in de World of Wearable Art TM Competitie, afgekort WOW ®.
Museum de Kantfabriek toont deze specifieke textiele kunstvorm als eerste in een tentoonstelling in Nederland om meer mensen de gelegenheid te geven deze wonderlijke wereld te aanschouwen. Een expositie die verbaast, inspireert en jouw kijk op kostuums en sieraden voorgoed verandert.

Museum de Kantfabriek. Americaanseweg 8 5961 GP in Horst. T 077-3981650, E info@kantfabriek.nl  www.museumdekantfabriek.nl

Arnout Cosman

arnout-cosman-22-springisintheair

Arnout Cosman

re-bird-2015min

Tiel Janssen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com