U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Tartiflette recept zoals tijdens wintersport

Tartiflette recept zoals tijdens wintersport

Geschreven door Elenea

tartiflette

Tartiflette recept om te eten als een Française op wintersport. Het is weer tijd om uit te gaan kijken naar de winter! Het Nederlandse weer doet in ieder geval zijn best om je alvast in winterse sferen te brengen. Helemaal niet erg, want dat betekent dat je kunt gaan uitkijken naar wintersport! Net zo belangrijk als goede sneeuw op de pistes is lekker eten. En wie koken er nou lekkerder dan de Fransen? Om als een echte Française uit de bergen te koken, is dit tartiflette hét recept. Het komt uit de Franse Alpen en je kunt het heel goed zelf maken! Laat die winter dus maar komen. Trommel je vriendinnen op voor vin chaud met tartiflette: de ideale manier om in wintersportstemming te komen. Bon appétit!

Tartiflette recept zoals tijdens wintersport

Tartiflette om je vingers bij af te likken
Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 reblochon kaas (verkrijgbaar in de supermarkt of bij de kaasboer)
  • 1 kg aardappelen, geschild 150-200 gr spekjes 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • Schil en spoel de aardappelen en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Kook de aardappelen dan tien minuten voor in kokend water met een snufje zout erin.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Terwijl de aardappelen voorkoken, bak je in een koekenpan de uien en spekjes in vijf minuten goudbruin.
  • Er zijn twee manieren waarop je nu de tartiflette kunt maken. De eerste manier vraagt iets meer geduld en inspanning, maar daar is het resultaat dan ook naar. De tweede manier is lekker makkelijk; aan jou de keus!

Tartiflette recept opties

Optie 1:
Snijd de reblochon in plakjes (zoals je brie snijdt). Leg een laag aardappelen, een laag spekjes en ui, een laag reblochon, weer een laag aardappelen etc in een ovenschaal. Zorg ervoor dat je eindigt met de reblochon.

Optie 2:
Meng de aardappels, spekjes en uien door elkaar en doe ze in een ovenschaal. Leg de reblochon op de ronde kant en snijd hem doormidden, zodat je dus twee grote, ronde schijven overhoudt. Leg deze op het mengsel in de ovenschaal.

  • Zet de tartiflette 15 minuten in de oven op 180 graden. De reblochon moet uiteindelijk goed gegratineerd zijn, zodat je ultiem kunt genieten van het krokante kaaslaagje.
  •  Serveer de tartiflette vers uit de oven met een groene salade, charcuterie (naar eigen wens) en natuurlijk een heerlijke Franse wijn uit de Savoie (de regio in de Alpen waar tartiflette vandaan komt)! Franse tip: giet voor wat meer smaak wat wijn over je tartiflette voordat het de oven ingaat.

Voilà! Je eigen wintersportmaal is helemaal klaar! Waan je even op wintersport in Frankrijk en droom alvast weg naar de sneeuwovergoten pistes, heerlijk eten en après-ski-pret. Wil je straks tijdens je wintersport ook eten als een local?

tartiflette pour deux


.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com