Gerelateerde artikelen

  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
  • Cappuccino cacao figuren maken met sjabloon Cappuccino cacao figuren maken met sjabloon
  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
  • Wecken van groenten en fruit tips en hints Wecken van groenten en fruit tips en hints
  • Eetbare bakjes heten Taco Tubs en zijn super handig Eetbare bakjes heten Taco Tubs en zijn super handig
  • Spuitzakje van vetvrij papier zelf maken Spuitzakje van vetvrij papier zelf maken
hobby

Recept originele Spaanse Tortilla

recept-originele-spaanse-tortillaRecept originele Spaanse Tortilla, echt porigineel want het recept is van de Spaanse oma van Yolanda. Dit recept is een overheerlijk basisrecept, heerlijk om te eten met een lekkere salade. Je kan er natuurlijk paprika, courgette of andere groenten doorheen doen. Ik vind de basis de lekkerste. Heerlijk met sla.

Recept originele Spaanse Tortilla

Print het recept : recept-originele-spaanse-tortilla

De benodigdheden zijn :
1 kg aardappelen, in kleine vierkante blokjes snijden
4 grote uien, in kleine blokjes snijden
4 eieren (even klutsen)
zonnebloem of olijfolie
zout en peper

De werkwijze:

    1. Schenk de olie in de koekenpan, iets meer dan de helft van de koekenpan.
    2. Laat de olie heet worden, niet te heet, probeer het even uit met enkele stukjes ui, ze moeten wel gaan pruttelen, maar moeten glazig blijven
    3. Doe dan de uien er in en laat 5-10 minuten pruttelen, tot de uien glazig zijn.
    4. Doe de stukjes aardappel er in en laat dit 20 minuten pruttelen, tot de aardappelstukjes gaar zijn
    5. Schep de stukjes aardappel en de ui (even laten uitlekken) uit de koekenpan in een schaal. Roer hier de geklutste eieren doorheen.
    6. Giet de olie (VOORZICHTIG) uit de koekenpan in een schaaltje. De olie kan je weggooien of nog ergens voor gebruiken. De koekenpan blijft vet.
    7. Doe nu de geklutste eieren met de aardappel en de ui in de vette koekenpan en laat de tortilla voorzichtig goudbruin kleuren. Keer de tortilla met een deksel en laat de andere kant goudbruin worden.

recept-originele-spaanse-tortilla-2

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?