U bevindt zich hier: Home » hobby » Hoe mango schillen in kleine stukjes

Hoe mango schillen in kleine stukjes

Geschreven door Elenea

Hoe mango schillen in kleine stukjesHoe mango schillen in kleine stukjes en niet te veel vruchtvlees verliezen. Voor het schoonmaken en in stukjes snijden van die overheerlijke mango is een goed en simpel trucje. Mango is een steenvrucht en is tussen de 5–20 cm lang, ovaalvormig. Er bestaan echter ook rassen met bolvormige vruchten. De schil is dik, glad en glanzend. Als de vrucht rijp is, kan deze groen, geel, oranje, rood of bontgekleurd zijn. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, geel van kleur en wel of niet vezelig. De vrucht smaakt zoet-aromatisch en verspreidt een zoete geur. Aan de hand van de geur is ook de rijpingsgraad betrouwbaar vast te stellen, want er zijn immers ook vruchten die rijp groen van kleur zijn. De pit is plat en zit stevig vast aan het vruchtvlees.

Hoe mango schillen

  1. Snij in de lengte, aan beide kanten van de pit, op ongeveer 1 cm van de pit de mango in drieën.
  2. Eet het vruchtvlees rond de pit op, anders gooi je te veel vruchtvlees weg
  3. Snij kruislings een patroon in het vruchtvlees, niet door de schil snijden
  4. Duw zachtjes tegen de schil, zodat de gesneden kant omhoog komt
  5. Pel de stukjes mango van de schil

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com