U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken

Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken

Geschreven door Elenea

Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken

Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken. Moet je wel heel wat kralen bij elkaar zoeken. Heb je veel oude kralen kettingen en vind je het leuk om op de markt of de rommelmarkt te snuffelen, verzamel dan zoveel mogelijk oude (afgedankte) kralen kettingen. Heb je 10 kilo (glazen) kralen bij elkaar, dan kun je beginnen met het rijgen van de kralen aan stevig (ijzer)garen. De kralensnoeren hang je met een haak-en oogsysteem aan een massief metalen roe. Wel wat werk, maar dan heb je wel een uniek kralengordijn.

Hoe kralengordijn of schelpengordijn zelf maken

Zorg voor een klein beetje ruimte tussen de stroken, want voor de vlieg is een gordijn met kleine ruimtes tussen de stroken een massieve wand…. Belangrijk is dat een vliegengordijn wat gewicht heeft. Dat voorkomt dat de strengen bij wind naar binnen waaien en de vliegen alsnog naar binnen kunnen.
Het meest effectief is een hordeur, maar die zijn best prijzig. Vind je die te duur, kies dan voor een zware kwaliteit vliegengordijn met een spiegelend effect en de kleur blauw er in.

TIPS

  1. Je kan oude kettingen kopen op de rommelmarkt. Vaak hebben ze een wirwar van kettingen in een bak en zijn ze voor een klein prijsje te koop.
  2. Je kunt ook oude knopen gebruiken, dan wordt het een knopengordijn.
  3. Je kunt ook schelpen gebruiken, dan wordt het een schelpengordijn. Dus dat worden flink wat strandwandelingen
  4. Je kunt ook macoroni-elleboogjes en pijpjes gebruiken, deze verven met een watervaste verf en voorzichtig gaatje erin en rijgen maar ….
  5. Je kunt ook repen kleurrijke stof gebruiken
  6. leuk is het om onderaan ieder kralensnoer een belletje mee te rijgen.
  7. Je kan zelfs een vliegengordijn  haken

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com